Fudbal

Tumbaković: Sve se srušilo kao kula od karata, mjesto nam je tu gdje smo

Selektor crnogorske fudbalske rerpezentacije Ljubiša Tumbaković razočaran je odnosom pojedinih igrača prema nacionalnom dresu, ponajviše rekacijama Marka Jankovića.

“Sokolovi” su u blijedom izdanju završili Ligu nacija, a najslabiji utisak ostavljen je na samom kraju – loša igra i zaslužen poraz od Rumunije 1:0.

“Nismo se snašli večeras, nismo se mi snašli ni u Beogradu, iskren da budem. Nismo ni igrom uspjeli da ostavimo utisak, nismo ni iz penala uspjeli da dođemo do rezultata… Mjesto nam je tu gdje smo. Pojedini momci moraju dobro da se zamisle. Ovdje moraju da rade profesionalno, a neke stvari ako hoće da rade neka ih rade u klubovima. Pričaćemo… Razočaran sam, jer sve što se radilo dvije godine srušilo se kao kula od karata”, kazao je Tumbaković.

Mnogo toga nedostaje našem nacionalnom timu.

“Nemamo mi ni samopouzdanja, ni samouvjerenosti. Nije samouvjerenost da nonšalantno izgubiš loptu, pa primimo gol, pa poslije promašiš penal.. To je nedisciplina. On je mlad igrač, obično ne reagujem tako, ali…”, rekao je Tumbaković aludirajući na Jankovića.

Postoje određena “pravila” u reprezentaciji, što ovog puta, očito, nije ispoštovano.

“Sve se zna ko bi šta trebalo da radi, imamo dogovor za sve. Nisam vidio dok nije uzeo da šutira… Ali, to je manje važno, problemi su kompleksni… Najveći dio odgovornosti ću da preuzmem na sebe, a vidjećemo kako će se to završiti”, zaključio je srpski stručnjak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NONEIM
Gost
NONEIM

Pojma nemaju

Boro
Gost
Boro

A nemamo ni klupu dugu…nama kad ne igraju jovetic savic i vukcevic u rangu smo kipra realno

Boro
Gost
Boro

Ne ginu kao prije bezvoljno igraju. ..da makar igraju srcem nebi im se nista zamjerilo

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Ko priznaje pola mu se prasta.Ali sa njima ili bez njih isto ste nikakvi jer oni i kad igraju ne daju sebe nego se paze za one sto ih placaju.

Budva
Gost
Budva

Ukleta je reprezentacia od Branka Brnovica sa povredama, znas sta je igrat bez Savica, Jovetica, Vukcevica pa to je drigi tim.
Jednostavno nevjerovatno!

Velimir
Gost
Velimir

SA TOBOM I SAVICEVICEM NIKAD BOLJI BITI NECEMO!
NAPOLJE!

duklja
Gost
duklja

TUMBAKOVIĆU,NIŠTA SE NIJE SRUŠILO,DOK JE ”SOKOLOVA”,DEJA SAVIĆEVIĆA,TEBE I VJERNIH NAVIJAČA.

NNT
Gost
NNT

Naročito Deja.

Micko
Gost
Micko

Potpuno si u pravu Tumba ni Gvardiola s ovakvim igracima ne bi nista napravio.Tako je od starta nedostatak patriotizma,zelje a Bogami i znanja.Neka se ugledaju na Hrvate nema ni njih 50 miliona pa vice sampioni svijeta.Kad je nasa liga iznjedrila zadnji put nekog za evropske prilike prosjecnog igr

koca
Gost
koca

Realno Marko Jankovic je jedan od nasih najboljih igraca,ima dribling,kreaciju,lijepo stoji na terenu,i iskreno svi napadi nasi od njega krecu,bas je prava desetka plus mlad je igrac i pred njim je velika karijera.Niko ne komentarise koliko ga puta slome i udare na terenu tj koliko je faulova nad njim napravljeno.Boze moj promasio je penal pa sto i veci igraci su… Više »

marius
Gost
marius

Nije ovo prvi put. Ja kolko znam, i pamcenje me sluzi, ni jednu odlucujucu utakmicu nismo dobili.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Vratite nasega prvog i jedinog pravoga trenerea Filipovica!!!! Crnogorac domaci!! Koji je znao nase mogucnosti u mali prst. Kranjicar je samo pokupio jagode od Filipovica!! Imao bi on jos bolji ucinak da su ga ostavili. On je napravio kostur ekipe i rezultat bi dosao!! Ovo sve poslije njega je pisljiva boba. Tumvakovicu se mora crtati dje u kojem gradu koji… Više »

PG_man
Gost
PG_man

Tumbaković je do utakmice sa Srbijom radio dobar posao. Ekipa je igrala fudbal, ko god bio u sastavu, djelovala ozbiljno, odgovorno. Što se desilo od Srbije, ne znam. Mislim da su Tumba i Savez psihološku pripremu za tu utakmicu potpuno promašili. Nije se znalo ko se više dodvorava i prijatelji sa Srbima, sa čim da se razumijemo u principu nemam… Više »

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Kada shvatimo i prihvatimo da smo dno u fudbalu (a i u mnogim drugim sportovima), onda ćemo (valjda) krenuti od nule, i početi da učimo , radimo i napredujemo.

BG-PG
Gost
BG-PG

Ne mjesto vam je mnogo ,mnogo niže od ovoga….mjesto vam je na dnu dna!!!!!

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Nemoze se!!!! To mjesto si ti zauzeo!!! Luzeru.

fudbaler
Gost
fudbaler

Tumba nije kriv.Dok god u reprezentaciji ima prosrpski nastrojenih igrača,nema uspjeha.To treba zapamtiti.To se odnosi,skoro i na ostale sportove.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Tumba je kriv. Nego sto? On vodi ovu ekipu. Sve vise tonemo. Nama treba domaci!

Damjanovic 9
Gost
Damjanovic 9

Sad si vidio karakteru sta se desava kad ti savicevic i menadzeri sastavljaju tim..

Dragutin
Gost
Dragutin

Pola njih je “ugurano” u reprezentaciju. Ima momaka u CG koji bi bar “izginuli” na terenu pa i nek izgube. Mamine i tatine balerine. Koji bi vidjeli dres reprezentacije o kukovu danu da im nije tata. A bogami ni dres klubova. Igrali bi ispred zgrade na male. Ta reprezentacija nam je prava slika našeg društva. I šta je tu je.… Više »

Osa
Gost
Osa

BRAVO!

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Najgori selektor kojega je ikada imala Crna Gora.

Cujes
Gost
Cujes

Nema kvalifikacija da se nije pocelo dobro a onda potpuni pad,da mi je jednom docekat obratno…

Korner
Gost
Korner

Moramo biti realni.Nemamo kvalitetan fudbal ni kvalitetne igrače.Analizirajte svakoga pojedinačno.Liše Savića i Jovetića sve je to nivo Zabjela ,Bokelja i Rudara.Ovo je veliki uspjeh,jer smo realno slabiji.

Keko
Gost
Keko

Tumba treba iz srbije da dovede par igraca koje je srbija skartirala , jer ovdje nemamo kvalitet , mala je baza , liga nikakva.

Mark
Gost
Mark

Ti si kriv,nego ko?Zasto takve zoves uopste da igraju za reprezentaciju.

somi
Gost
somi

Odigrali su kukavicki bez borbe,kao protiv Srbije,malo presinga oni su gotovi nema ko da loptu iznese,po tome se vidi kakvi su igraci.Ali sto je tu je nasisu nemamo boljih.

Mlako
Gost
Mlako

Janković glumi zvijezdu. Nije trebao da puca penal.ko ga je odredio taj je pogriješio i izgubio utakmicu.

Buffon
Gost
Buffon

Pa vidis li da ga nije niko odredio nego je sam uzeo loptu iako je dogovoreno ko sutira penale.

oganj
Gost
oganj

dobro smo i prosli, jos da nam nije Srba u repki gori bi bi bili od farskih …odje sve zaostaje i kasni a sve se busamo..

markoč
Gost
markoč

“repki”???? aj ti put Brodareva polako…

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

koji crni rad prethodne 2 godine….napustite ti i savicevic ….dajte sansu mladjima svijet igra brz tehnicki savrsen fudbal ….tonemo trebaju nam novi ljudi

Simo
Gost
Simo

Jos nijesi podnio postavku?

Dragutin
Gost
Dragutin

Nije on kriv. U stvari kriv je jedino sto je uopste došao da radi u reprezentaciji đe mora da zove igrače za koje mu se kaže.

Ax122
Gost
Ax122

Jos od poraza od danske ono jedan nula u pg ja sam protiv tumbakovica….prije svega zato sto ne umije da napali ekipu………i tada smo bili oslabljeni jovetic je izasao zbog povrede a on je na klupi ostavio jovovica jsdinog u tim trenutku koji je mogao unijeti energiju u ovo mrzvilo…zatim utakmica protiv srbije……izasli smo na teren bezkrvno bez faula bez… Više »

Buffon
Gost
Buffon

Jesi ti citao tekst? Vidis li da je rekao da se sve zna ko sta radi a da je Jankovic sam uzeo loptu.

Ax122
Gost
Ax122

Trebao je da reaguje…on je trener…ja sam imao ekipu malog fudbala kojoj sam bio sponzor i trener…kada je bio penal igracu su gledali u mene da odredim ko ce ga pucat…niko nije uzimao loptu dok ja ne kazem…o tome ti oisem…nema dovojno autoriteta….u ekipnom sportu moze da postoji samo jedan sef bos gazda….a t o je trener nikako niti jedan… Više »

cetinje
Gost
cetinje

Tumbaaa samo nastavi realnost je jedno a zelje drugo… Molim te ovoga Jovovica sto ga drzis u igru daj staviga mjesto stative da se odbijaju lopte u tri utakmice nista nije pokazao ama bas nistaaaaaa

cetinje
Gost
cetinje

ko dade onom izrodu da izigrava zvijezdu mislim na Jovovica ono je bruka naseg fudbala stvarno da momak kao balerina igra brukaaaaaaaa JOVOVICU TI SI SAMO ZA SREDNJU LIGUUU

Djuro
Gost
Djuro

A tebi je mjesto u Srbiji da primas tamosnju penziju i bodris Krstajica i orlove.

Đuro
Gost
Đuro

Ma koji je ovo Đuro nijesam ja.

Patriota
Gost
Patriota

Prvo , nemamo selektora! Sramota je da sada sve prebaci na igrače koje je valjda on birao . Na terenu se vidi koliki je neznalica , od motivacije preko taktike do rezultata. Uzeo je pare i sada neka pali za Beograd a nas uništio. Nije Tumba izmislio fudbal u nas i nije on tu da nam stvara tim nego rezultat.… Više »

Ozezi
Gost
Ozezi

Realno,Brna je imao bolji ucinak

Cetinje
Gost
Cetinje

jako teško sa ovoliko povreda i ovim igračkim kadrom nesto napraviti,ljudi budimo realni nije Crna Gora nikad imala toliko dobrih igrača, Evropskog porencijala imali smo najbolje pojedince kao Seka,Pedi i,Mirka ali sve se to može na 10 prsta nabrojati

Kotor
Gost
Kotor

Kuci ga poslat zajedno sa Srbijancima u reprezentaciji dajte da igraju nasi momci iz Crne Gore ne moze se gore odigrat.

Ax122
Gost
Ax122

Slazem se ja sa tobom u mnovo toga kotoranine…a evo ti ovaj nas cetinjanin jankovic je bio gori bio od svih tih srbijanaca….nije petkovic kriv za gol nego on zbog svoje nonsalancije kada je izgubio loptu

Poznavalac
Gost
Poznavalac

Nikako ga ne poslat kuci! Neka je uzeo da sutira penal, da se iskupi za gresku kod primljenog gola koja je njegova nista vise nego golmanova. A skupa obojica nijesu krivi koliko ovaj koji sve svaljuje na njih! I boljim, iskusnijim igracima se desava da prime gol kroz ruke, da im sklizne lopta kad napada ovoliko kise i teren je… Više »

Svakom svoje
Gost
Svakom svoje

@Kotor Slažem se. Vratite nam Marušića, ionako kuburimo sa pozicijom desnog beka a vama to regrutovanje igrača iz Srbije nije donelo nikakvu prevagu na terenu. Vama ne pomažu a mi budemo oslabljeni. Probajte sa polovnjacima sa Kosova i iz Hrvatske, sa njima ionako osećate veću bliskost a naše igrače u budućnosti, zaobilazite u širokom krugu.

Bokelj
Gost
Bokelj

Poslat kuci i crnogorane iz Boke nase Lijepe

OCC2
Gost
OCC2

Podrska Tumbakovicu! Cim nema Jovete, Savica, Vukcevica, mnogi izigravaju majstore na terenu. Jankovic je buducnost ove reprezentacije, ali danas je bio vidno isfrustriran i niej trebao da sutne penal.

A ovi nesrecnici sto komentarisu ce ih sjutra dizati vise od svih nas. To je tako kod naseg naroda…

DJEDOVINA
Gost
DJEDOVINA

Pa ko drugi da “izigrava” majstora na terenu kad drugog majstora u ovakvoj postavi nemamo?? Imamo boljeg igraca (Marusica, Srbina), ali veceg majstora nemamo, tehnicara. I momak je mlad, htio je najbolje, pa sta?? Ajmo sad da podrzimo svi Tumbakovica, starog i staromodnog trenera koji je poceo javno da proziva igrace pojedinacno, da mu na ovakav nacin, nepedagoski i neprofesionalno,… Više »

Mario
Gost
Mario

Podrska za ovaj komentar,mladost ludost,starost iscucalost.Moramo ici dalje.

The psycho
Gost
The psycho

Ti igraci sto si ih nabrojao ne mogu da naprave razliku, izuzev Savica koji je klasa u odbrani. Igraci su tuge

NONEIM
Gost
NONEIM

Jovetic je glumac

Rajan
Gost
Rajan

Sve sto rece, ama u pravu si…..

Tijana
Gost
Tijana

Ne volim Tumbakovića, ali mislim da je ovaj put u pravu, samo je to trebao ranije da ukapira i reaguje.

Bobo
Gost
Bobo

Tumbakovicu tvoj nivo su Malta ,San Marino i Kipar ! Da nije bilo Deja srbina ti nikad posao nebi našao Zato Tumba odlazi !

Vaka
Gost
Vaka

Ako je Dejo Srbin ti si spanska kraljica

Odisej
Gost
Odisej

100/100

Odisej
Gost
Odisej

To govorim isto od početka. Tumba neka ide kući….

Dukljanin
Gost
Dukljanin

ODLAZI…ODLAZI…SAVICEVIC..POSRBICE..BJEZI ..UNISTIO SI NAM SNOVE…

Send this to a friend