Fudbal CFL

Tuzi neosvojiva tvrđava i nakon osam godina: Sutjeska zadovoljna bodom

foto: fscg.me

Moralo se desiti i da Sutjeska ne slavi. Nakon pet pobjeda na startu šampionata izabranici Milije Savovića zadovoljili su se remijem i to u Tuzima i stigli do boda u finišu meča.

Ispostavilo se da je ponovo zaslužan mlađani Nikola Janjić, a izjednačujući pogodak bio je još jedna njegova prava majstorija, kojoj je prethodila sjajna asistencija Marka Vučića sa lijeve strane.

Znali su Nikšićani da će teško na kraj izaći s Dečićem, jer igra ofanzivno, ima izuzetne pojedince, iskusne fudbalere… Međutim, vjerovali su ponovo do kraja, vjerovao je i Savović u njih i isplatilo se.

– Prvi remi, a očekivali smo uoči meča više. Loš je bio teren, bilo je mnogo prekida, pa ipak mislim da smo djelovali za nijansu bolje od domaćina. Na kraju, ispostavilo se da smo se morali zadovoljiti i bodom. Najvažnije je da nastavimo u dobrom ritmu, a ne skrivamo najveće ambicije u ovom šampionatu – rekao je nakon meča u Tuzima Aleksandar Vlahović.

Ne krije šef stručnog štaba Nikšićana Milija Savović da je zadovoljan i podjelom plijena, s obzirom na to da je Dečić vodio.

– Po prikazanoj igri možda je konačan ishod i realan. Ipak, morali smo bolje reagovati u nekim situacijama i da se to desilo ne bi čudno bilo i da smo pobijedili. Dečić je kvalitetan tim, bili smo gosti, Sutjeska u Tuzima nije pobijedila posljednjih osam godina… i kad se sve to sabere i bod je po našoj mjeri. Slijedi pauza, ali ne smijemo zaboraviti da iz derbija idemo u novi. Dakle, pauza će nam dobro doći, bez obzira što smo mi u poželjnoj formi, jer zna se da smo rano počeli, da nas je Evropa prilično „potrošila“. Predstojeće dvije neđelje moramo iskoristiti najbolje što možemo, jer Budućnost će biti prva naša sljedeća provjera – zaključio je, nakon meča u Tuzima, trener Sutjeske Milija Savović.

Send this to a friend