Fudbal Budućnost lider

U Budućnosti zadovoljni: Tamo smo gdje i treba da budemo

foto: FK Budućnost

Na početku drugog kruga prvenstva, Budućnost je preuzela lidersko mjesto na tabeli, a da za takvu ulogu nije morala da pobijedi, već je bio dovoljan remi sa Dečićem (2:2).

Za plave je to suština derbija pod Goricom, gdje su ispustili dobijenu utakmicu, a potom imali sreće da ne izgube u sudijskoj nadoknadi.

Izabranici Mladena Milinkovića vodili su 2:0 nakon 16. minuta, imali igru, dva zicera i prečku, ali nijesu uspjeli da prelome meč u prvom poluvremenu.

Tuzani su prepolovili rezultatski zaostatak svjetskim golom Ilira Camaja sa tridesetak metara u 27. minutu, a isti igrač je sredinom nastavka donio izjednačenje gostima.

Na kraju – na ravne časte, po bod, za Podgoričane vrijedan povratka na čelo prvoligaškog karavana, tamo gdje su bili čitavu vječnost prošle sezone kada su superiorno osvojili titulu.

“Ostaje žal što nijesmo osvojili sva tri boda. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, postigli dva brza gola, stvarali šanse, a u tom ritmu smo nastavili i poslije prvog pogotka protivnika. Trebalo je da vodimo barem sa dva-tri razlike do odlaska na odmor, a bilo je 2:1. U drugom dijelu meča nijesmo bili na nivou prethodnih 45 minuta, poremetila nas je i povreda Petra Grbića, što je uz odsustvo Draška Božovića i Igora Ivanovića bio veliki hendikep. Primili smo još jedan gol i ispustili pobjedu”, rekao je Ivan Bojović za Arenu, koji nastavlja:

“Za nas nije pozitivan nijedan epilog osim trijumfa, ali u ovom remiju dogodila se i jedna dobra stvar. Od sada smo samostalni na vrhu, a imamo i utakmicu manje protiv Petrovca. Predstoje nam derbiji sa Sutjeskom i Podgoricom, a vjerujem da nakon tih duela možemo da napravimo ozbiljnijiji bijeg na tabeli. Stvari dolaze na svoje. Tamo smo gdje i treba da budemo, ispred svih”, naglašava krilni napadač šampionskog tima.

Bojović je bonus igrač, zvijezda u povoju, tek je na početku karijere, dokazuje se u dresu Budućnosti…

Koristi svaku šansu na terenu, bilo kao starter ili kada uđe sa klupe. Protiv Dećića je postigao prvi gol u ,,plavom-bijelomˮ dresu kada je odbijenu loptu golmana Pavla Velimirovića, nakon šuta Vasilija Terzića, pospremio u mrežu.

“Srećan sam zbog gola, ovo sam čekao i ovo je trenutak koji ću pamtiti. Pogodio sam za 2:0 i vjerovao da ćemo pobijediti. Ipak, nijesmo uspjeli, a zbog toga su osjećanja malo pomiješana. Tim je ispred svih nas. Nije važno ko daje golove ili asistita. Najbitnije je da Budućnost pobjeđuje, a nadam se da ću i ja tome dati što bolji doprinos. Trudim se na svakom treningu, kao i da opravdam svaki minut na terenu”, kazao je Bojović.

Nije samo gol ono što će upamtiti iz utakmice sa Tuzanima.

Bio je i jedan promašaj iz kategorije stopostotnih šansi…

“Nije mi jasno ni sada kako sam promašio tu priliku iz neposredne blizine golu. Vidio sam loptu u mreži, ali otišla je vani… Dešava se, krivo mi je, ali potrudiću se da to ispravim u nekom od narednih duela”, poručio je devetnaestogodišnji ofanzivac.

Budućnost sljedećeg vikenda gostuje Sutjesci u najvećem meču u domaćim okvirima.

“Biće teško, ali kao uvijek – idemo na tri boda. Sada smo na vrhu i ne želimo da ispustimo tu poziciju. Plan je da uvećavamo prednost koja je trenutno jedan bod u odnosu na Dećić, ali potencijalno smo na plus četiri ukoliko savladamo Petrovac u zaostalom meču. Serije dobrih rezultata garantuju još veću zalihu. Predstoji nam period u kojem možemo da uradimo mnogo po pitanju ishoda jesenje polusezone”, zaključio je Bojović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Plavi PG
Gost
Plavi PG

Piiiiiih. Amateri u amaterskoj ligi. Dečić je prejak za vas.

Send this to a friend