Fudbal

UEFA upozorila Siti da će otvoriti istragu o poslovanju kluba

Čelnici UEFA upozorili su Mančester siti da bi mogli da otvore raniju istragu u vezi kršenja propisa o finansijskom fer pleju.

Početak istrage datira četiri godine unazad kada je Siti kažnjen sa 56 miliona eura, ali je 38 miliona vraćeno klubu tri godine kasnije kada su ispoštovali zahtjeve od strane UEFA.

Sankcije su se takođe odnosile na broj igrača koji tim može da ima u evropskim klupskim takmičenjima u dvije sezone poslije toga, kao i na ograničenja budžeta za plate.

Rivalski klubovi su imali pravo da se žale protiv Sitija, ali niko to zvanično nije učinio, kao što niko nije pozvao UEFA da razmotri odluku o eventualno novim sankcijama.

Mančester siti je došao na udar, posebno medija u Njemačkoj, konkretno nedjeljnika “Špigl”. List je objavio, vjerovatno putem hakovanih podataka, informacije koje opisuju kako su vlasnici kluba putem sponzorskih ugovora iz Abu Dabija pokušavali da izbjegnu pravila o finansijskom fer-pleju.

Iz uprave “građana” su odgovorili da su izvještaji iz “Špigla” produkt “čiste i oganizovane” kampanje i pokušaj da se naruši ugledu kluba.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

izgazise sve pred sobom igraju najbolji fudbal u engleskoj i evropi trenutno pa da ih malo poremetite lopovi

Send this to a friend