Fudbal Velika prevara

Uplaćeno milion i po eura na utakmicu koja se nije odigrala

Brazilske vlasti pokrenule su opsežnu istragu zbog sumnji da je u tamošnjim kladionicama primljen veliki broj uplata na utakmicu koja se uopšte nije ni igrala, a da istražitelji “češljaju” papire potrvdili su čelnici fudbalskih federacija Parane i Paraiba.

Kako pišu tamošnji mediji utakmica je navodno odigrana 25. marta između niželigaša Andrausa iz Kampo Larga, Parana, i Gremija Serana iz Paraibe i to kada je u ovoj zemlji već uveliko bilo proglašeno vanredno stanje i zabranjeni svi događaji.

U nekoliko kladionica uplaćeno je gotovo milion i po eura, međutim sada postoje sumnje da li je samog meča uopšte i bilo, pošto ne postoji nikakav pisani trag poput protokola i zapisnika delegata, prenose mediji.

Advokat Andrausa Marlus Daledon je istakao da je njegov klub organizovao utakmicu kako bi skautirao igrače iz Serane, ali nema dokaz za to.

Zastupnik druge strane, tvrdi da utakmicu jesu igrali, ali da je na terenu bio veliki broj igrača koji nisu članovi njihovog kluba.

Saslušan je veliki broj svjedoka, svi tvrde da je utakmica odigrana, ali da nije bila zvanična, već prijateljska, na koju se ipak moglo kladiti.

Send this to a friend