Fudbal

Uprkos povredama sokoli ne mijenjaju ciljeve

foto: fscg.me

,,Hrabri sokoli” odradili drugi trening na pripremama za mečeve protiv Srbije i Rumunije.

U gotovo kompletnom sastavu, fudbaleri Crne Gore odradili su drugi trening u ciklusu priprema za posljednja dva meča u Ligi nacija, protiv Srbije i Rumunije.

Obzirom na kvalitet protivnika, selektor Ljubiša Tumbaković očekuje teške utakmice.

“Oktobar smo završili polovično i bez obzira na taj poraz od Srbije u Podgorici, pobjeda nad Litvanijom i rezultati u grupi su nam omogućili da sa realnim šansama uđemo u novembarski termin i da pokušamo da ostvarimo ono što smo željeli. Realno, i tabela pokazuje da imamo šanse”, kazao je na brifingu sa novinarima selektor Tumbaković.

Ni ovog puta njegovu ekipu nijesu zaobišli sa povredama.

“Razmišljali smo da ćemo, za razliku od oktobra, imati gotovo kompletnu ekipu. I tako je u jednom momentu izgledalo. Jovetić se oporavio, Savić počeo da igra… A onda nam dolazi ovo okupljanje i praktično smo u lošijoj situaciji nego što smo bili. E sad, ne govorim to zato što se žalim, to je neka naša realnost. Ali, ciljevi i zahtjevi su potpuno isti, s tom razlikom što idemo u Beograd sa ekipom koja je objektivno po imenimo slabija, s tim što to ne ide u prilog da ja razmišljam da ćemo zbog toga odigrati slabije. Naprotiv, mislim da ćemo da odigramo daleko bolju utakmicu nego što smo odigrali u Podgorici, bar se ja tako nadam, Želim tako da bude i tako ću se ponašati kroz proces treninga i tako ćemo pripremati utakmicu”, poručio je iskusni stručnjak.

Selektor se osvrnuo na prethodni duel sa Srbijom.

“Prije svega smo sebi ostali dužni, jer smo se pripremali za jednu pravu utakmicu. Čak je i rezultat, pod znacima navoda, bio u drugom planu, ali smo željeli da pokažemo koliko smo ovog momenta moćni da se suprostavimo Srbiji koja je bila favorit. Ostali smo dužni sebi, ajde da se pokažemo sada”, istakao je Tumbaković, koji je prokomentarisao situaciju u grupi.

“Ako smo drugi na tabeli, i imamo bod manje od prvog, a bod više od drugog, a igramo protiv te dvije ekipe, onda nema razlike koja nam je značajnija. Na kraju ispada da je ipak protiv Rumunije važnije, jer imamo kvalifikacije pa se može desiti da i drugo mjesto bude dobro. Zato je mnogo važna utakmica protiv Rumuna”, smatra selektor ,,hrabrih sokola”.

Reprezentativci će i sjutra od 18 časova trenirati na glavnom terenu Trening kampa FSCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aaaaaaaa
Gost
Aaaaaaaa

Tumbakovicu, daj sansu Haksabanovicu!

Aaaa
Gost
Aaaa

Ako smo drugi na tabeli, i imamo bod manje od prvog, a bod više od drugog… Koji smo mi onda na tabeli?

Ovaj bi zbunio i Sveta Marovica.

oooo
Gost
oooo

a cetvrti ima tri boda manje nego sto bi imao da je pobijedio prvog koji je pobijedio treceg a drugi je izgubio od prvog tako da cetvrti ima 4 boda manje od drugog i dva boda manje od treceg koji nije drugi jer prvi ima bod razlike u odnosu na drugog,….. 🙂

Send this to a friend