Fudbal Miloš Raičković nestrpljivo čeka nastavak prvenstva

Uželjeli smo se fudbala, nadam se da ćemo sa navijačima slaviti duplu krunu

foto: FK Budućnost

Punih dva mjeseca dana fudbala u Crnoj Gori nije bilo. Uželjeli su mu se mnogi, fudbaleri najviše. Ovo je jedini slučaj do sada da je fudbalsko takmičenje prekinuto ovoliko i na ovaj način.

Snalazili su se igrači koliko je ko znao i umio, ali ono najglavnije igra sa loptom nije bila u opticaju. Zadovoljni su svi, iako će ova pauza u velikoj mjeri ostaviti traga.

“Veoma neobična situacija za sve nas. Toliko dugo vremena bez zajedničkih treninga i utakmica, zaista, teško je bilo izdržati. Raduje me što smo svi bili pravi profesionalci i u izolaciji radili koliko se moglo, dobijajući program i uputstva od stručnog štaba, kako bi, kada bi nedaćama došao kraj, bili koliko-toliko spremni za početak priprema”, rekao je vezista Budućnosti Miloš Raičković.

“Plavi” su u trenažnom procesu od trenutka kada je NKT dao zeleno svjetlo za treninge. Da li ste spremni za nastavak, obzorom da je do starta ostalo svega nekoliko dana?

“Radimo odlično, kompletni smo i jedva čekamo tu prvu utakmicu protiv Grblja pod Goricom. Rad po grupama je u početku bio malo neobičan, ali smo se brzo snašli i polako se vraćamo onim pravim treninzima i vjerujem, bez obzira što je malo vremena, da ćemo dočekati start potpuno spremni.”

Grbalj je često znao da iznenadi pod Goricom?

“Niko i ne pokušava da opušteno uđe u meč i da pomisli na parolu lako ćemo. Grbalj je mnogo bolja ekipa nego što to trenutni plasman pokazuje. Poštujemo ih i samo pod uslovom ako pružimo 100 odsto svojih mogućnosti pobjeda neće doći u pitanje.”

Za početak, mečevi će se igrati bez prisustva gledalaca?

“Publika je naš 12 igrač, bez nje će sigurno biti teško. Ipak se nadam, kao i svi, da će i tome doći kraj i da ćemo u finišu zajedno sa njima proslaviti osvajanje duple krune”.

Najveći konkurent vam je Sutjeska?

“Mnogi klubovi u ovoj sezoni igraju i te kako dobro. Sutjesku nikada ne smijete otpisivati. Svoje kvalitete su pokazali i Iskra, Zeta, OFK Titograd, a prije prekida i Rudar. Međutim, uz respekt prema ovim ekipama, mi ćemo ono što smo na početku prvenstva zacrtali, uspješno i realizovati”, istakao je Raičković.

Send this to a friend