Fudbal

Sutjeska perfektna, Budućnost bolja od Mladosti

foto: Iva Mandić

Malo uzbuđenja u sudara dva posljednja prvaka Crne Gore, ali na kraju slavlje Budućnosti – aktuelni šampion je u derbiju 3. kola Telekom Prve lige savladao Mladost 1:0.

Izgledalo je da će duel pod Goricom završiti podjelom plijena i bez pogodaka, međutim Vlaisavljević je u 91. minutu iskoristio jednu od malobrojnih prilika na meču i plavima osigurao značajan trijumf.

Zeta je bila nadomak nove pobjede, treće uzastopne. Imali su Golubovčani tri boda u džepu, ali je Dedić pogodio u nadoknadi vremena i Komu donio remi – 1:1. Strijelac za Zetu bio je kapiten Vujačić.

Prvi trijumf u sezoni upisali su fudbaleri Rudara koji su pod Golubinjom deklasirali Petrovac 4:1. Mrdak je dao dva gola, Kuč i Vuković su se takođe potpisali. Počasni pogodak za goste djelo je Kacića.

Najuzbudljivije je bilo u Tuzima, gdje su Dečić i Grbalj igrali neriješeno 3:3. Montenegro je doveo ekipu iz Radanovića u vođstvo krajem prvog dijela, da bi u nastavku susreta uslijedila kanonada domaćina. Camaj, Krstović i Racković su redom pogađali za Dečić, ali Grbalj nije ustuknuo i preko Ivana Vukovića je u samom finišu izbjegao poraz.

Jedini tim koji može da se pohvali perfektnim učinkom na startu sezone je Sutjeska. Puleni Nikole Rakojevića su u Nikšiću savladali Iskru sa 2:1 i došli do trećeg trećeg trijumfa. Bodove ekipi kraj Bistrice osigurali su Denković i Marković, dok je Došljak dao jedini gol za goste.

Telekom Prva liga, 3. kolo:

Rudar – Petrovac  4:1 (Mrdak 3, 30, Kuč 21, Vuković 60 – Kacić 58)
Dečić – Grbalj  3:3 (Camaj 56, Krstović 59, Racković 85 – Montenegro 41, Vuković 89, 95 pen.)
Kom – Zeta  1:1 (Dedić 93 – Vujačić 68)
Budućnost – Mladost  1:0 (Vlaisavljević 91)
Sutjeska – Iskra  2:1 (Denković 19, Marković pen 23 – Došljak 29) 

Tabela:

Tok utakmica:

91.minut – GOOOOL, Budućnost dolazi do prednosti i nadomak trijumfa. Vlaisavljević je matirao Ljuljanovića. Ostao je sam napadač domaćih nakon asistencije Popare, a onda smireno poslao loptu u mrežu.

83.minut – Solidna šansa za Budućnost. melunović je tukao glavom pravo u golmana Pljevljaka. Nedugo zatim još jedna velika šansa za bivšeg igrača Rudara, ali napadač plavih opet ima slabu završnicu. Dvije odbrane Ljuljanovića.

62.minut – Miruju mreže pod Goricom. Mladost nešto konkretnija, opasan udarac Ćetkovića zaustavio je Mijatović.

95.minut – GOOOOL, vjerovao je Grbalj i to mu se isplatilo. Ivan Vuković je iskoristio najstrožiju kaznu i donio bod svojoj ekipi.

93.minut – GOOOOL, radost za navijače Koma. Klub sa Zlatice je u nadoknadi vremena došao do remija, mrežu Zete zatresao je Radoš Dedić.

89.minut – GOOOOL, malo nade za Grbalj, direktno iz slobodnjaka pogodio je Ivan Vuković.

85.minut – GOOOOL, sjajna igra Dečića u drugom poluvremenu i tim iz Tuzi je na pragu prve pobjede u novom šampionatu. Strijelac Ivan Racković.

72.minut – Prečku pogađa ekipa Koma. Janketić je uzdrmao okvir Zetinog gola, dosta sreće za goste.

68.minut – GOOOOL, Igor Vujačić je iskoristio jedan odbitak i savladao Perovića, golmana Koma. Zeta hita ka trećem prvenstvenom trijumfu.

18:50h – Poluvrijeme na stadionu pod Goricom. Bez golova u susretu Budućnosti i Mladosti, slabo izdanje obje ekipe.

60.minut – GOOOOL, Rudar uzvraća udarac, dolazi do 4:1 zahvaljujući Marku Vukoviću.

59.minut – GOOOOL, preokret u Tuzima, Dečić vodi 2:1. Koča Krstović je strijelac.

58.minut – GOOOOL, smanjuje Petrovac pod Golubinjom. Sjajan pogodak postigao je Benjamin Kacić.

56.minut – GOOOOL, izjednačio je Dečić u Tuzima. Ilir Camaj je smjestio loptu iza leđa golmana Grblja Andriju Dragojevića.

41.minut – GOOOOL, Argentincu prija crnogorski fudbal. Hulijan Montenegro se postarao da Grbalj povede u Tuzima.

18:00h – Počeo je i veliki derbi na stadionu pod Goricom.

30.minut – GOOOOL, Rudar se baš naoštrio danas. Četa Raja Dragićevića ima ogromnih 3:0, a drugi put je mrežu Petrovca zatresao Milivoje Mrdak.

21.minut – GOOOOL, ponovo se tresla mreža na stadionu pod Golubinjom, Rudar ima opipljivih 2:0. Edvin Kuč je duplirao vođstvo Pljevljaka.

3.minut – GOOOOL u Pljevljima, Rudar je poveo protiv Petrovca. Prvi pogodak za dvostrukog prvaka Crne Gore u novoj sezoni djelo je Milivoja Mrdaka.

Program je podijeljen u tri termina. Od 17:30h pratićemo zbivanja sa tri stadiona, pola sata kasnije kreće susret između posljednja dva šampiona države, dok će ovu rundu od 19:30h zaključiti fudbaleri Sutjeske i Iskre.

Loš početak sezone Rudar će probati da zaustavi kod kuće protiv Petrovca, na sličnom zadatku je i Dečić koji u Tuzima dočekuje Grbalj, dok će na Zlatici Kom će nastojati da zaustavi nalet Zete.

Nakon poraza u Golubovcima, Budućnost ima želju da se vrati na pravi put, ali posao “plavima” neće biti lak jer će na suprotnoj strani terena biti čvrsta i motivisana Mladost.

Posljednja utakmica kola igraće se u Nikšiću gdje se pod svijetlima reflektora sastaju Sutjeska i Iskra.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Građanin CG
Gost
Građanin CG

“Montenegro 41” ???????

Kimi
Gost
Kimi

Kako rudar puni danas

joko
Gost
joko

Cus,argentincu,,prija crnogorski fudbal, E moj novinaru a ovaj argentinac da je po ulici u Argentini igrao lopte vise zna i umije sa loptom no pola reprezentacije CG.

Kimi
Gost
Kimi

Tuznog li fudbala pod goricom

Lokal patriota
Gost
Lokal patriota

Konacno pravi rudar

Send this to a friend