Fudbal

Sjajan obračun Mladosti i Budućnosti završio bez pobjednika

Fudbaleri Mladosti i Budućnosti igrali su neriješeno 3:3 u posljednjem meču 12. kola crnogorskog šampionata.

Gradski derbi je premašio očekivanja ljubitelja fudbala, obje ekipe jurile su pobjedu, pa će nakon ovakvog epiloga najzadovoljniji biti u taboru Sutjeske.

Nikšićani sada imaju čak osam bodova više od drugoplasirane Budućnosti, dok Mladost nije uspjela da napravi iskorak ka klubovima koji se nalaze u gornjem dijelu tabele.

foto: Iva Mandić

Duel dva posljednja prvaka naše zemlje je obilovao uzbuđenjima, a na prvi pogodak nije se mnogo čekalo. Ćetković je u 13. minutu iskoristio asistenciju Adrovića i donio vođstvo “romantičarima”.

U nastavku prvog poluvremena došlo je do potpunog preokreta. Melunović se golovima u 23 i 40. minutu postarao da “plavi” povedu, ali uzdrmani domaćin je ipak imao spreman odgovor.

Adrović je dva minuta prije odlaska na odmor izjednačio na 2:2.

Zanimljiv fudbal gledali smo i u drugom dijelu meča. Do nove prednosti Budućnost stiže u 55. minutu preko rezerviste Raičevića, da bi nekoliko desetina sekundi kasnije Novović poravnao i postavio konačan ishod ove sjajne utakmice.

Tok utakmice:

90.minut – Završena je ova sjajna fudbalska predstava. Nije bilo pobjednika.

75.minut – Opao je tempo utakmice…

61.minut – Zavidan pokušaj Ilije Tučevića, brani Ljuljanović.

56.minut – GOOOL! Ekspresno poravnanje Mladosti. Ivan Novović je iskoristio neopreznost odbrane “plavih” i izjednačio na 3:3. Spektakl od utakmice.

foto: Iva Mandić

55.minut – GOOOL! Novo vođstvo Budućnosti. Rezervista Milivoje Raičević je utrčao iz drugog plana i iskoristio centaršut Igumanovića.

foto: Iva Mandić

53.minut – Probao je Marko Burzanović sa preko 20 metara, ali je lopta završila pored gola.

48.minut – Dobra šansa za Budućnost. Šutirao je rezervista Balša Sekulić, koji je odmah po ulasku u igru mogao da se proslavi.

foto: Iva Mandić

46.minut – Krenulo je drugo poluvrijeme. Dvije promjene u Budućnosti, ušli su Sekulić i Raičević.

POLUVRIJEME: Odličnih 45. minuta u lokalnom derbiju, možda najboljih u dosadašnjem dijelu šampionata. Četiri pogotka, uz još par dobrih situacija. Nestrpljivo čekamo nastavak susreta.

43.minut – GOOOL! Izjednačila je Mladost preko Admira Adrovića. Opet je Stefan Bukorac oduzeo loptu na sredini terena, akciju je nastavio Burzanović, pa proslijedio loptu do Raičevića. Popularni Ćiro je odličnim dodavanjem pronašao usamljenog Adrovića koji koristi zicer. Kakva utakmica na Starom Aerodromu!

40.minut – GOOOL! Preokret Budućnosti! Melunović je snažnim udarcem bio precizan sa bijele tačke.

foto: Iva Mandić

39.minut – PENAL za Budućnost. Iznudio ga je Momčilo Raspopović koji je prilikom driblinga sklonio loptu, a Cicmil ga je po mišljenju sudije Dabanovića nepropisno zaustavio.

36.minut – Uzvraća Mladost. Stefan Cicmil je tukao glavom poslije kornera, ali je Igumanović sa gol linije otklonio opasnost.

35.minut – PREČKA! Sjajna prilika za Budućnost, opet u centru pažnje Melunović. Ilija Tučević je loše šutirao, međutim njegov saigrač je postavio nogu i uzdrmao okvir gola sa ivice peterca.

32.minut – Melunović pravi dosta problema odbrani “romantičara”, još jedan njegov udarac, ali odbranio je Damir Ljuljanović.

23.minut – GOOOL! Budućnost je izjednačila! Strijelac Alen Melunović. Pravovremeno dodavanje Blaža Igumanovića s lijeve strane iskoristio je napadač “plavih”, koji se oslobodio Nikole Vukčevića i neometan sa četiri metra sproveo loptu u mrežu.

13.minut – GOOOL! Vodi Mladost! Pogodio je Marko Ćetković, poslije fenomenalne asistencije Admira Adrovića. Veliki posao odradio je i Stefan Bukorac koji je prekinuo akciju gostiju na sredini terena.

foto: Iva Mandić

10.minut – Ništa značajno se nije dogodilo u uvodnom dijelu meča.

1.minut – Sudija Nikola Dabanović dao je znak za početak utakmice.

Sastavi:

Obje ekipe su pod imperativom – Budućnost zbog činjenice da Sutjeska ima devet bodova prednosti, a Mladost jer je sve dalje od vrha i nikako da uđe u pravi ritam.

“Romantičari” još nijesu vezali dva trijumfa u prvenstvu ove sezone, ali su dolaskom Branka Smiljanića pokazali napredak u igri. Ipak, 60-godišnjeg stratega zbog zdravstvenih problema danas nema na klupi.

Sa druge strane, jasno je da bi aktuelni prvak samo pobjedom ostao u realnoj trci za (jesenjom) titulom. Budućnost je u sličnoj poziciji bila i prije četiri dana, a tada je trijumfom odgovorila Nikšićanima na isti bijeg.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kimi
Gost
Kimi

Super mec

Stari bankar ?
Gost
Stari bankar ?

Ne mogu vas gledat u crnu goru još devet godina neću doc ?

joko
Gost
joko

Zdravo ti bio pa se sa Novoga Zelanda javio!!

Send this to a friend