Fudbal

Briljantni Salah doveo Liverpul nadomak finala

Fudbaleri Liverpula savladali su na Enfildu ekipu Rome sa 5:2 u prvom polufinalnom meču Lige šampiona.

Iako su ostvarili ubjedljivu pobjedu, puleni Jirgena Klopa će žaliti što već večeras nisu čekirali kartu za Kijev gdje će se održati borba za pehar eminentnog takmičenja.

Deset minuta prije kraja sve je bilo idilično za domaće pošto je na semaforu pisalo 5:0, međutim nedugo zatim se čula pjesma navijača Rome koji su proslavili dva brza pogotka svojih ljubimaca – za nadu u novo čudo na Olimpiku.

Liverpul je zahvaljući čudesnom Mohamedu Salahu samljeo Romu u završnici prvog i u uvodnom dijelu drugog poluvremena.

Egipćanin je još jednom potvrdio svjetsku klasu, fudbalsko majstorstvo –  najprije je u 35. minutu skinuo paučinu sa Alisonovog gola, a zatim elegantno potkopao loptu preko nemoćnog golmana Rome uoči odlaska na odmor.

I dok je prvom poluvremenu pogađao, u nastavku susreta je fantastični Mo namještao pogotke svojim kolegama iz špica. Sadio Mane je iskoristio njegovu asistenciju u 55, a Roberto Firmino u 61. minutu za tada visokih 4:0.

Firmino je potom dodatno uvećao prednost “redsa” u 68, da bi potom Klop odlučio da izvede Salaha kako bi sjajni napadač dobio ovacije.

Nakon toga, mijenja se slika na Enfildu. Edin Džeko u 81. minutu koristi lošu procjenu Dejana Lovrena, a onda je u 85. minutu Roma zaradila penal zbog igre rukom Džejmsa Milnera. Dijego Peroti je bio precizan sa bijele tačke za konačnih 5:2.

Izuzetna utakmica na Enfildu, a čini se da uzbuđenja neće nedostajati ni na Olimpiku. Revanš je na programu za osam dana.

Liverpul – Roma 5:2 (Salah 35, 45, Mane 55, Firmino 61, 68 – Džeko 81, Peroti 85. pen)

Tok utakmice:

Završen je duel na Enfildu, sjajna utakmica!

86.minut – Džeko šutira preko prečke. Odlična je Roma u završnici ovog susreta, Liverpul se očito previše opustio.

85.minut – GOOOOL! Peroti sa bijele tačke, Roma je koliko-toliko živa. Milner je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Brih pokazao na 11.metara. Imaćemo, ipak, otvoren revanš. Minus od tri gola je Roma nadoknadila protiv Barse…

81.minut – GOOOOL! Džeko za malu nadu Rome! 5:1 je na Enfildu. Naingolan je dugom loptom uposlio Džeka, Lovren je loše procijenio situaciju, a Džeko mirno iskoristio zicer. Sedmi gol za napadača Rome u Ligi šampiona.

74.minut – Ovacije za Salaha kojeg Klop izvlači iz igre. Ulazi Ings.

73.minut – Solidan pokušaj Šika glavom, ali Karijus je siguran…

68.minut – GOOOOL! FIRMINOOO za nevjerovatnih 5:0! Možemo već sada proglasiti Liverpul učesnikom finala. Milner je izveo korner, a Brazilac glavom matirao Alisona. Roma ne zna šta je snašlo…

61.minut – GOOOOOL! FIIIRMIIINO! Kakav ples Salaha, brutalna partija Egipćanina koji namješta još jedan pogodak kolegama iz špica. Propusna je lijeva strana Rome, a to domaći maksimalno kažnjavaju.

55.minut – GOOOOL! MANEEE! Konačno je i on uspio da se upiše. Iskoristio je reprezentativac Senegala odličnu asistenciju Salaha i lako matirao Alisona. Liverpul dominira, Roma blizu totalnog potopa.

46.minut – Počeo je drugi dio susreta… Di Franćesko je uveo Šika umjesto Undera.

POLUVRIJEME: Liverpul leti na Enfildu. Izuzetan rezultat za Klopove pulene koji su očitali fudbalsku lekciju gostima iz Rima, koji sem prečke Kolarova nisu bili previše opasni po gol Karijusa.

Liverpul je preko Salaha stekao vođstvo od 2:0, pritom preko Manea i Lovrena dva puta pogodivši prečku.

45.minut – GOOOOOL! Opet SALAAAH! Još jedna vrhunska realizacija napadača Liverpula. Egipćanin uništava dojučerašnje klupske drugove. Brza kontra premijerligaša, opet sjajna transformacija iz odbrane u napad, na kraju je Salah elegantno bocnuo loptu i matirao Alisona.

38.minut – Prečka Lovrena. Zaspali su defanzivci Rome, umalo da Hrvat to kazni. Sjajna šansa je to bila za “redse”.

35.minut – GOOOOOL! SAALAAAH! Kakav majstor, kakva forma Egipćanina. Plasirao je loptu u same rašlje, Alison nije imao ni najmanju šansu u ovoj situaciji. Salah je pokazao i poštovanje prema bivšem klubu tako što nije proslavio pogodak.

34.minut – Mane je zatresao mrežu Rome, međutim podigla se zastavica pomoćnika.

30.minut – Ponovo prijeti Liverpul, sada je Alison sačuvao Romu. Salah je gađao dalji ugao iskosa s desne strane, ali je čuvar mreže gostiju bio odlično postavljen.

29.minut – Još jedna dobra prilika za Manea, sada je očajno zahvatio loptu poslije asistencije Firmina.

28.minut – Najveća šansa na utakmici. Odlična transformacija domaćih, Firmino je lansirao Manea 1 na 1 sa Alisonom, međutim ofanzivac “redsa” je šutirao preko gola.

18.minut – Bomba Kolarova pogađa prečku. Srpski reprezentativac je šutirao sa distance, iznenadio Karijusa, koji je vrhovima prstiju, uz pomoć okvira gola, uspio da spriječi radost gostiju.

5.minut – Odlična šansa za Liverpul. Salah je uposlio Firmina, čiji šut iz izgledne pozicije završava pored stative.

3.minut – Salah je probao da iznenadi Alisona…

2.minut – Prvi pokušaj na utakmici imala je “vučica”. Tukao je Strotman, ali je Karijus bio koncentrisan.

1.minut – Počeo je duel na Enfildu. Pravdu dijeli Njemac Feliks Brih.

“Redsi” su preko Mančester Sitija izborili plasman u završnicu elitnog takmičenja, dok je Roma priredila ogromno iznenađenje eliminisavši prvog favorita ove sezone, Barselonu.

Duel dva tima biće tek četvrti u Ligi šampiona, s tim da je Liverpul slavio u finalu za titulu prvaka Evrope 1984. godine nanijevši bolan udarac Romi i to na njenom Olimpiku poslije penala 4:2 (1:1).

U centru pažnje je najbolji igrač Premijer lige Mohamed Salah, strijelac 41 gola ove sezone, a na Enfild je stigao ljetos upravo iz Rima.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aaaaaaa
Gost
Aaaaaaa

Strasan igrac!

Rade007
Gost
Rade007

Hahaha ovi kao od jednom postali vanzemaljci i kao daju 5 golova lagano,a onda ovi drugi od jednom dobiju snagu,daju 2 gola i kao imaju šansu da prođu dalje. To može samo u 21 vijeku kad sport ne postoji više,samo kriminal.

alil
Gost
alil

Subhan Allan = SALAH
gdje je sada celavko da kaze da Mo nije najbolji igrac svjeta??? celavko treba da ljeci komplekse kod psihijatra

Toni
Gost
Toni

O kome pričaš, prika?

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Zadnjih deset minuta sam još navijao za romu 👍

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Prijete mi da neću igrati nikad fudbal u italiju.nisam htio da navijam protiv rome a opet mi prijete. 💌

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Najviše mi je bilo zao di franceska kako je bio emociran kad je gubio.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Ja znam da nikad neću igrati fudbal zato navijam za liverpoolllllllll još sam slab. 👍

Rade007
Gost
Rade007

1) Okle Roma u polufinalu Lige Šampiona
2) Salah i Liverpool ovako mogu da dominiraju samo u namještenoj utakmici.

Petar
Gost
Petar

Liverpool je odlican u svim utakmicama lige tako da ne znam sto pricas o namjestanju !!!

alil
Gost
alil

Sta li si ti jarane doruckovao jutros???

AlterNego
Gost
AlterNego

Koliko si glup, sreca pa to ne boli

Isaak
Gost
Isaak

LETS GO REDS !!!!!!!!!!!

Send this to a friend