Fudbal Kvalifikacije za Ligu Evrope

Minimalan poraz Budućnosti na oproštaju od Evrope

Ovogodišnja evropska avantura fudbalera Budućnosti završena je u Zaporožju.

Nakon trijumfa u Podgorici (3:1), ukrajinska Zarja slavila je i pred svojim navijačima rezultatom 1:0, te zasluženo obezbijedila prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabranici Branka Brnovića su znatno hrabrije ušli u revanš susret na Slavutić areni, imali veliku šansu da dođu do prednosti, ali je dalji tok meča odredio sudija Nil Dojl koji je u prvom poluvremenu isključio dva igrača “plavih”.

Nakon toga postalo je jasno da Podgoričani nemaju čemu da se nadaju.

A mogli su, da je u 22. minutu kapiten Milić, poslije kornera Mijića, umjesto prečke zatresao mrežu Zarje.

Velike greške koštale su Budućnost poraza prije sedam dana, a jedna takva uslovila je da domaćin u 32. minutu povede – štoper Đurić je proklizao i poklonio čist zicer Ukrajincima, koji je na kraju objeručke iskoristio Gromov na nesebičnu asistenciju Lunova.

Neslavan debi Đurić je upotpunio nekoliko desetina sekundi kasnije, kada je zaradio drugi žuti karton. Uslijedili su protesti našeg tima, najžustriji je bio Božović, pa je arbitar iz Sjeverne Irske i njemu pokazao put u svlačionicu.

U takvoj konstalaciji snaga Budućnost je sačuvala svoju mrežu, iako je Zarja stvorila par dobrih prilika.

Podgoričani se sada okreću domaćem šampionatu koji startuje predstojećeg vikenda, a “plave” u prvoj rundi čeka susret sa Rudarom.

Zarja će plasman u plej-of Lige Evrope pokušati da izbori protiv boljeg iz meča Osijek – CSKA Sofija.

ZARJA – BUDUĆNOST 1:0
Gromov 32′

Tok utakmice:

Kraj u Zaporžju, Budućnost je eliminisana iz Evrope.

82′- Pokušao je Lednjev sa 20 metara, Dragojević odbija loptu. Još desetak minuta do kraja.

75′- Posljednja izmjena u ekipi Budućnosti. U završnih 15 minuta igraće Zarubica, umjesto Stoiljkovića.

61′- Slabiji ritam u nastavku. Zarja bez problema kontroliše minimalnu prednost.

53′- Raičković mijenja Petra Grbića.

46′- Odmah velika šansa za domaći tim. Pogriješio je Boljević, a udarac Lednjeva uspio je da uz pomoć odbrane zaustavi Dragojević.

46′- Nastavljena je utakmica. Budućnost će sa devetoricom pokušati da se na dostojan način oprosti od Evrope.

Poluvrijeme u Zaporožju. Domaći tim vodi 1:0 golom Gromova u 32. minutu. Dva minuta kasnije Budućnost je ostala sa devetoricom poslije isključenja Đurića i Božovića.  U prvih pola sata dobra igra “plavih”, prečku je nakon kornera pogodio kapiten Milić, ali će sada biti teško sa dvojicom fudbalera manje pružiti pravi otpor.

37′- Morao je da reaguje Brnović i pojača odbranu. Umjesto Perovića, na terenu je Roganović.

34′- Budućnost ostaje sa devet igrača. Isključeni su Đurić i Božović, poslije jedne situacije na sredini terena. Stvorila se gužva i sudija Dojl je u svlačionicu poslao dvojicu naših fudbalera. Đurić je dobio drugi žuti karton zbog starta, a Božović je direktan crveni karton zaradio zbog protesta. Žuti i za Petra Grbića, Budućnost u teškoj poziciji.

32′- Domaći tim je poveo, strijelac je Gromov. Okliznuo se Đurić, lopta je došla do Lunjova, koji je asistirao dvostrukom strijelcu iz prve utakmice.

26′- Mirković je zaustavio kontru Zarje, povukao jednog igrača ukrajinskog tima i zaradio žuti karton, drugi za “plave” u dva minuta.

24′- Neoprezan je bio Đurić na sredini terena, visoko je podigao nogu i dobio žuti karton.

22′- Prečka spašava Zarju! Korner je izveo Mijić, sjajno je skočio kapiten Milić, a golman Maharadze uz pomoć okvira gola spriječio vođstvo “plavih”.

15′- Tri kornera izvela je Budućnost u prvih 15 minuta, ali nije iz tih situacija zaprijetila golu Zarje.

8′- Loša komunikacija u odbrani Budućnosti. Srećom, šut Lednjeva odbranio je Dragojević, pa je domaćin dobio samo korner.

2′- Pokušao je Grbić sa ivice kaznenog prostora, ali je izblokiran. Ofanzivna postava Podgoričana, sa samo trojicom u posljednjoj liniji odbrane.

1′- Počeo je meč u Zaporožju.

Prije sedam dana u Podgorici ukrajinski tim je slavio 3:1, pa će “plavima” trebati ubjedljiv trijumf, kako bi se plasirali dalje.

Iz tabora osvajača Kupa Crne Gore prethodnih dana najavljivali su da će pokušati da poprave utisak iz prve utakmice, u kojoj su ostali dužni svojim navijačima.

Bolji iz dvomeča crnogorskog i ukrajinskog tima će u trećoj rundi kvalifikacija igrati sa pobjednikom iz duela CSKA Sofija – Osijek.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Sramotno ponasanje igraca. Dje je kluba samo bi ga ispratili. No kakav klub i trener takvi i igraci

Misina
Gost
Misina

Steta mozda bi kompletni nesto i uradili,ali da sam ja u poziciji da nesto odlucujem sve igrace koji bi dobijali zute i crvene kartone zbog prigovora kaznjavao bih novcano.Karton cuvas da faulom sprijeci da primis go,a ne zbog prigovora nesmijes ljudski uci u duel .

Preko Morace
Gost
Preko Morace

A dje nadjoste ovu “klasu” od djurica sve vam prosto bilo..Mora nedje u fk kablove ili fk dinamo vranje..😂😂A sto je najjace bolje prodjosmo s dvojicom manje, nego odje kompletni..Steta za 2 precke..I na kraju presudilo prvih 20 min u PG i totalna defanziva u tom periodu..Moglo se igrat sa ovim ukrajincima..A i zrijeb je bio povoljan..Ona Buducnost iz 2016.… Više »

Crnogor
Gost
Crnogor

Buducnost je amaterski klub, kao i ostali u Crnoj Gori.

Pjer
Gost
Pjer

Tacno tako
I ne vidim sta je tu sporno te dobi ovoliko negativnih ocjena

Nikola
Gost
Nikola

Lise sutjeske koja ja za buducnost gospodski klub pa i svi ostali. Buducnost pala na najnize grane, ne govorim rezultatski vec ponasanjem svih u klubu

Marv
Gost
Marv

I to je bilo to od evrope ….

E viva
Gost
E viva

Kad ce izjava Brnovica? Ocekujem da kaze da bi prosli da nije bilo iskljucenja…

Marko
Gost
Marko

Sad ce On da kaze: majatorica se igra Kod nas. Idemo na sve ili nista

yolo
Gost
yolo

Vala Drasko Bozovic od 30 i kusur godina da ne moze da se suzdrzi da prigovara, ka da ima 20 godina

biba struja
Gost
biba struja

a tek ljeto ogrijalo a svi poispadaše, šta li će biti tek na jesen

PgCg
Gost
PgCg

Ovaj Đurić je sam dobio mec Ukrajincima, svaka mu cast! Vec ga zovu iz Arsenala iz Tivta!
Bravo momcima, lise te dvije apsurdne greske, odlicna igra cijelu utakmicu! Steta sto su najveci krnici upravo uvijek bili u Buducnosti, a ne van nje

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Е вала одавно на неком мечу нијесу искључена два фудбалера истог тима у моменту. Или је судија гад или су ови заиста прећерали.

Aco
Gost
Aco

Dobar nam je onaj Djuric,ali za smucara na Kopaonik .

M CG
Gost
M CG

Podrska za igrace Buducnosti od navijaca Sutjeske!

Panda
Gost
Panda

Tako i treba.Sutjeska igra sledeću u PG,ako ne griješim.Navijači Budućnosti su uvijek tu kad treba da se podrži Sutjeska.I obrnuto,naravno..

Filip
Gost
Filip

Sudija je degenerik.

Falco
Gost
Falco

Neka Brna uskoči 😂

Send this to a friend