Fudbal Liga šampiona - osmina finala

Savić i drugovi srušili prvaka Evrope, Dortmund slavi Halanda

Fudbaleri madridskog Atletika savladali su Liverpul 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a domaći teren prijao je i Borusiji koja je u Dortmundu bila bolja od Pari Sen Žermena 2:1.

Izabranici Jirgena Klopa su nedodirljivi u Premijer ligi, ali susret protiv “kolčonerosa” u elitnom takmičenju otkrio je njihove slabosti.

Čvrsta i dobro organizovana ekipa trenera Dijega Simeonea neutralisala je glavne adute “redsa”, a trio Mane-Firmino-Salah bio je bespomoćan da učini nešto više pred golom Jana Oblaka.

Odluka o pobjedniku donesena je već na startu meča. Saul je bio dobro postavljen nakon loše rekacije defanzivaca aktuelnog prvaka Evrope.

Blistao je i naš Stefan Savić, koji je dobio sve duele sa napadačima Liverpula.

Duel u Dortmundu prijetio je da završi bez golova, a onda smo u periodu od 69. do 78. minuta vidjeli čak tri pogotka.

Maestralni Erling Haland je još jednom dokazao da izrasta u pravog golgetera. Norvežanin je bio dvostruki strijelac, a njegov projektil kod drugog pogotka obilježio je večerašnji program u Ligi šampiona.

Haland je sada izjednačen na vrhu strijelaca elitnog takmičenja, dao je ukupno deset golova koliko i Robert Levandovski iz Bajern Minehna.

Nejmar je u jednom trenutku izjednačio, a mogao je i drugi put, međutim lopta je poslije njegovog šuta završila na stativi.

Revanši su na programu 11. marta.

Atletiko Madrid – Liverpul 1:0 (Saul 4)
Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (Haland 69, 78 – Nejmar 75)

Tok utakmica:

Kraj meča u Dortmundu, Borusija bolja od Parižana 2:1.

81.minut – Umalo da PSŽ ponovo izjednači. Nejmar nije imao sreće, uzdrmao je stativu.

77.minut – GOOOL! Haaaaaland! Kakav igrač je mladi Norvežanin. Raketa sa 18, 19 metara, neodbranjivo za Navasa.

Deseti pogodak za Halanda u sedmom meču u Ligi šampiona ove sezone. Gol mašina.

75.minut – GOOOOL! Uzvraća Pari Sen Žermen. Mbape je odradio veliki dio posla, prošao sjajno po desnom boku i potom asistirao usamljenom Nejmaru. Brazilac je imao lak zadatak.

73.minut – Pokušaj Hendersona, ostaje 1:0 za Atletiko.

69.minut – GOOOOL! Erupcija oduševljenja na Vestfalenu. Vodi Borusija, strijelac Haland. Norvežanin je bio za djelić sekunde brži od Navasa i iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu “svetaca”.

66.minut – PSŽ je bio blizu vođstva, Mbape ne koristi dobru šansu.

53.minut – Još jedna dobra prilika za Salaha. Egipćanin je šutirao glavom poslije centaršuta Gomeza, ali lopta odlazi pored desne stative Oblakovog gola.

46.minut – Nastavljeni su mečevi… Dvije promjene u sastavima – Ljorente je zamijenio Lemara, dok je Origi ušao umjesto Manea.

Poluvrijeme: Samo jedan gol u prvih 45 minuta – dao ga je Saul za vođstvo Atletika. Liverpul nemoćan u napadu, Salah, Mane i Firmino ne dolaze do izražaja. Savić odlično kombinuje odbranom Atletika. U Dortmundu iznenađujuće malo šansi, Borusija nešto konkretnija…

36.minut – Prva prava prilika za Liverpul. Salah je šutirao iz dobre situacije, ali je izblokiran i prvak Evrope dobio je samo korner.

29.minut – Prvi pokušaj Liverpula i to poslije skoro pola sata igre. Gađao je naprije Robertson, a potom i Fabinjo. Ambiciozno i ne previše precizno.

27.minut – Šansa za Dortmund – kkombinovali su Sančo i Haland, a engleski fudbaler je odlično gađao donji desni ugao. Navas je ipak uspio da skloni loptu koja se potom odbila do Azara, ali je njegov udarac bio izblokiran.

26.minut – Velika prilika za Atletiko. Morata je ugrozio gol Liverpula, loše je reagovao Van Dajk, ali Alison uspijeva da interveniše. “Redsi” zasad bez pravih šansi.

15.minut – Izjednačen meč u Dortmundu. Pokušao je na jednoj strani Nejmar iz slobodnog udarca, na drugoj Sančo šutira poslije solo-prodora. Mreže i dalje miruju…

10.minut – Zanimljiv je podatak da “kolčonerosi” nikada nisu izgubili kada je Saul bio strijelac – 44 pobjede i dva neriješena rezultata.

4.minut – GOOOL! Kakav početak u Madridu, Atletiko vodi protiv šampiona Evrope. Strijelac Saul nakon kornera koji je izveo Lodi. 

1.minut – Počeli su mečevi na stadionu Vanda Metropolitano i Signal Iduna parku.

Najava utakmica:

Tačno 69 dana pošto je odigrano šesto kolo po grupama, duelima Atletiko Madrid – Liverpul, odnosno Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen, počinje nokaut faza u jednoj od najzanimljivijih sezona ove decenije.

“Redsi”, koji dominiraju u Premijer ligi, ispred sebe imaju težak test, iako tim našeg Stefana Savića ne blista u španskom šampionatu. U motivisanost i karakter čete Dijega Simeonea ne treba sumnjati, ali jasno je da je branilac trofeja favorit u ovom dvomeču.

Veoma uzbudljiv susret, možda na gol više, očekuje se na Signa Iduna parku gdje Borusija Dortmund napada Pari Sen Žermen. PSŽ je pobijedio na 20 od posljednje 23 utakmice u svim takmičenjima, jedan su od napadački najpotentnijih sastava, dok ih na drugoj strani čeka Erlin Haland, Norvežanin koji je zasijenio sve golgetere u Evrope.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

Srijeda, 19. februar:
21.00 Atalanta – Valensija
21.00 Totenhem – Lajpcig

Utorak, 25. februar:
21.00 Čelsi – Bajern Minhen
21.00 Napoli – Barselona

Srijeda, 26. februar:
21.00 Olimpik Lion – Juventus
21.00 Real Madrid – Mančester siti

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milicajac
Gost
Milicajac

Bice zgazeni u revansu ,ne mogu vuse gledati ovaj Atletiko kad se zguzvaju i brane gol ,Svaka im je pobjeda 1:0 .Idemo Liverpul !!

Dejo berta
Gost
Dejo berta

Jak je liverpul.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

psz pjeske osvaja ligu sampiona. …

Send this to a friend