Fudbal Holanđanin se oglasio na Instagramu

Van Dajk ponosan na drugo mjesto u izboru za Zlatnu loptu

Holandski reprezentativac Virdžil van Dajk iskazao je veliko poštovanje prema glavnim konkurentima za Zlatnu loptu, prestižnu nagradu Frans fudbala, naglasivši da mu je čast što je bio drugi, u društvu Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Dan nakon svečanosti u Parizu, defanzivac Liverpula koji je s tim klubom osvojio Ligu šampiona, oglasio se na Instagramu i pokazao gospodske manire.

“Bila je privilegija prisustvovati dodjeli nagrada ‚Zlatna lopta‘ prethodne večeri. Počastvovan sam toplim prijemom koji sam uživao u Parizu i želio bih da se zahvalim svima na dobrodošlici. Prije svega bih želio da čestitam Lionelu Mesiju na nagradi – šestoj i istorijskoj u njegovoj karijeri. Kao što sam rekao i tokom ceremonije – važno je biti svjestan veličine i diviti joj se kada je pred vama. Čestitam Mesiju na još jednoj fantastičnoj godini“, istakao je Virdžil van Dajk i nastavio:

“Na ličnom planu mi je čast što sam bio nominovan i ekstremno sam ponosan što sam bio drugi u društvu dvojice od najvećih igrača u istoriji ovog sporta – to su Mesi i Ronaldo. Imali smo do sada neke veoma dobre bitke i nadam se da će ih biti još mnogo. Ponosan sam na svoje putovanje i nadam se da sam njime inspirisao druge da vjeruju u sebe i nikad ne odustaju od svojih snova. I dalje sam gladan uspjeha na terenu i radiću koliko god vrijedno budem mogao da se poboljšam“, napisao je, između ostalog defanzivac Liverpula.

Send this to a friend