Fudbal

“Varvari” ne brinite, udarni trio ostaje na okupu

Pogled na tabelu crnogorskog šampionata dovoljno govori koliko je Budućnost bila ubjedljiva u odnosu na svoje rivale. Kompletna plava vojska je izgledala fenomenalno…

Ali, trojica su ostavila poseban pečat Radomir Đalović, Goran Vujović i Milivoje Raičević su bili nezaustavljivi trio…Ofanzivci Budućnosti su u prvom dijelu sezone “izrešetali” protivničke mreže, pa samim tim odveli sebe i saigrače na čak 11 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona, ekipu Mladosti.

Đalović, Vujović i Raičević su igrali sa lakoćom postizali golove, a trener Miodrag Vukotić nije krio zadovoljstvo njihovom formom.

“Odigrali smo odličnu polusezonu, odnosno cijelu godinu. Povratkom Beka (prim. aut Milivoje Raičević) i dolaskom Gorana smo se nadomjestili i podigli kvalitet. Žal ostaje što smo ispali u Kupu”, rekao je na startu razgovora Đalović.

Gorane, došao si kao želja trenera Vukotića, ispostavilo se da si pogodio time što si potpisao za Budućnost?

“Stigao sam u dobru ekipu, igraju fudbal koji mi odgovara, tako da sam se brzo uklopio. Za sada je sve djelovalo fantastično, došli su golovi i asistencije, a ono što mi je krivo je Genk, jer su momci stvarno igrali fenomenalno”.

Najprijatnije iznenađenje je Raičević. Sa osam pogodaka krilni ofanzivac Budućnosti dijeli prvo mjesto na listi strijelaca (8 golova) sa Admirom Adrovićem i dokazao je da je povreda prošlost.

“Cilj mi je bio da se vratim na teren, da sve bude kako treba, tako da nijesam ni pomišljao da ću biti najbolji strijelac. Jako sam zadovoljan, jer se sve odlično poklopilo”.

Dolazak, odnosno povratak poslije 16 godina, Đalovića u crnogorski fudbal je asoscirao na to da bi Budućnost mogla da napravi ozbiljne stvari. Borbeni napadač je to osjetio i brzo postavo miljenik publike, odnosno idol mlađih…

“Kada sam počeo da treniram sa ekipom u januaru, odmah mi se svidio rad i ozbiljnost. Sada svi djelujemo ka jedna familija, što mi je dalo motiv i da u 34. godini mogu još toga da pružim. Okruženje je ljepo, dobro se osjećam i milina mi je da igram fudbal”.

Lovćen, Mogren, Sutjeska Vujović je bio dio u najavi ozbiljnog projekta Budvana, onda je sa 21 golom donio titulu u Nikšić, a sada kaže da je naišao na nešto neviđeno u crnogorskom fudbalu…

“U Mogrenu je bila dobra ekipa, ali druge stvari, organizacione, su bile loše, pa nije mogao da se stvori rezulat. Sutjeska je dobro funkcionisala, ali ova Budućnost ima nešto više u odnosu na sve dosadašnje ekipe. Tim je nevjerovatno spreman, radi se u kontinuitetu, a sve to izlazi na vidjelo”

Selektor Ljubiša Tumbaković je prisustvom crnogorskim utakmicama dokazao da u reprezentaciji ima mjesta za igrače iz Telekom 1. CFL. Ukoliko nastavi u sličnom ritmu, Raičević ima čemu da se nada…

“Slušam da se to pominje, ali poziv ne očekujem odmah, jer u reprezentaciji ima odličnih igrača. Ako nastavim sa golovima i igrama mislim da može doći do poziva, ali ne razmišljam previše o tome”, poručio je Raičević i dodao da su mu upravo starije kolege mnogo pomogle:

“Goran i Đalo su odlični i iskusni igrači, tako da mi to mnogo znači uz njih napredujem”.

Titula još nije osvojena, ali Đalović smatra da je ove jeseni napravljena podloga za ono što se od Budućnosti očekivalo od nastanka nezavisnog šampionata…

“Sve se poklopilo i ovo treba da bude vjetar u leđa cijelom klubu. Samo ne smijemo da se opustimo, već još bolje da se spremimo i ozbiljnije shvatimo nastavak prvenstva’.

Prethodni inostrani angažman Vujovića je bio ruski Arsenal iz Tule, međutim ne i posljednji sa 29 godina, golgeter sa Cetinja ima prostora za još jedan ozbiljan transfer…

“Vratio sam se u crnogorsku ligu s ciljem da odigram što bolje i napravim još jedan kvalitetan ugovor. Neću ići bilo gdje, imao sam i prije Budućnosti neke ponude, ali me nijesu zadovoljavale. Ako se ništa baš ozbiljno ne pojavi na zimu, rado ću ostati ovdje i čekati ljeto”.

Raičević, koji ima ugovor do ljeta, želi da podigne trofej prvaka države, a onda da napravi iskorak u karijeri…

“Ne razmišljam o odlasku, niti bi me klub sada pustio bilo gdje. Želim da osvojim titulu sa ovom ekipom”.

Očigledno je da Đaloviću godine nijesu problem, a ne krije da kao najstariji želi uspjeh sa “plavima”.

“Planovi su mi vezani za Budućnost. Igraću koliko god budem mogao da doprinesem timu i klubu”.

Rivalstvo i zavidnost ne postoji u napadačkom frontu Budućnosti. Raičević, kao najmlađi je to rezimirao, a Vujović i Đalović klimnuli glavom…

“Uvijek neko drugi iskoči u prvi plan. Nas trojica odlično sarađujemo na treninzima i utakmicama što se vidi po tome kako slavimo golove. Možda nekima izgleda da postoji rivalstvo, ali uvjeravam vas da toga nema”.

Kod Brnovića sam se osjetio zapostavljeno

Sa Đalovićem smo se dotakli i “škakljive” teme vezane za reprezentaciju Crne Gore. Nakon odlaska Zlatka Cica Kranjčara, Branko Brnović na njega nije računao…

“Igrao sam u kvalifikacijama, onda je Cico otišao i osjetio sam da sam nepravedno sklonjen u drugi plan. Sve u svemu, zadovoljan sam reprezentativnom karijerom i ništa tu ne bih mijenjao. Rekao sam tada što sam mislio, odnosno da je Kranjčar ostao da bi napravili bolje rezultete. Sada ne bih govorio ko je u pravu, a reprezentaciji želim sve najbolje”.

Send this to a friend