Fudbal 1.CFL

Važan meč za Zetu i Iskru

Za Zetu bi pobjeda nad Iskrom bila od krucijalne važnosti.

Vratila bi se na pobjednički kolosjek poslije remija sa Petrovcem i poraza od Budućnosti, zadržala priključak za Sutjeskom ili se izjednačila sa nikšićkim timom, odmakla današnjem rivalu na ,,plus 6“ i mirno otišla na zimsku pauzu.

“Tri boda protiv Iskre učinila bi da budemo prezadovoljni polusezonom. Plasirali smo se u polufinale Kupa, a u prvenstvu bismo bili među vodećih četiri-pet ekipa. Imali bismo iza sebe uspješnu jesen, naročito ako se uzme u obzir kako smo počeli pripreme, kad su došli neki igrači i da je trebalo vremena da sve ,,slegne“. Da pobijedimo Iskru i biće sve za ,,desetku“”, smatra iskusni golman Zoran Aković.

Zećani će žestoko oslabljeni pokušati da dođu do bodova protiv ekipe koju nijesu pobijedili na posljednjih šest prvenstvenih mečeva. Zbog kartona će odsustvovati Milojko, Ceklić, Lazar Lambulić i Krstović, dok problema sa povredom imaju Simović, Tuzović, Jamoa…

“Fali nam dosta igrača, ali ovi momci su željni dokazivanja i borbe. Znamo koliko će biti teško, da je Iskra izašla iz krize i da ima dobru i uigranu ekipu. Nemamo ni dobru tradiciju sa njima, ali tradicija je tu da bi se rušila”, naveo je Aković.

Pobjeda protiv Jezera došla je u pravom trenutku i koliko toliko ublažila rezultatsku krizu Iskre, koja je prije tog susreta na pet utakmica osvojila svega dva boda.

Međutim, slavlje u Beranama treba ovjeriti i danas na ,,Trešnjici“ kako bi izabranici Aleksandra Nedovića uvjerili vjerne navijače da se Iskra vratila na pravi kolosjek.

“Znamo da Zeta neće biti u kompletnom sastavu, ali nas to ne smije zavarati i ne smijemo biti opušteni nijednog trenutka. Svakako da nećemo igrati podređenu ulogu u ovom okršaju, naprotiv, učinićemo sve da popravimo bodovni saldo”, ne krije optimizam Bogdan Milić i sa zadovoljstvom ističe da se u ekipu vraće kapiten Drinčić koji je pauzirao zbog crvenog kartona.

Iskusni napadač dodaje da stvari polako dolaze na svoje mjesto, te da Iskra ulazi u dobar ritam.

“Vjerovatno će teren biti raskvašen i težak za igru, pa i u takvim okolnostima moramo naći adekvatno rješenje. Ipak mislim da neće biti problema i da smo i psihički i fizički spremni za još jedno veliko iskušenje koje treba prebroditi i spokojno sačekati nastavak šampionata”, naglasio je Milić.

Trener Nedović biće uskraćen za nastupe Boričića koji ima parne žute kartone, te Račića i Krnića koji će odmarati zbog povreda.

Send this to a friend