Fudbal

Važna pobjeda Rudara, fudbaler Petrovca doživio potres mozga

foto: Iva Mandić

Rudar je, na snijegom okupanom stadionu pod Golubinjom, savladao Petrovac rezultatom 3:1. A junak utakmice je bio iskusni napadač RadomirĐalović, koji je uz takođe prekaljenog Rodoljuba Paunovića režirao trijumf i poništio pogodak Balše Boričića za Petrovac.

“Važna utakmica i pobjeda za nas. Zasluženo smo došli do bodova”, rekao je trener Rudara, Miodrag Vukotić, čiji je tim stigao na plus tri od baraž zone, te na minus šest od Evrope.

Prvo poluvrijeme je donijelo stativu Živkovića sa 25 metara, i promašaj Bošnjaka sa sedam metara, dok je Petrovac pokušavao, ali nije bio konkretan. A u drugom dijelu druga priča. Poslije pet minuta igre, Đalović je na centaršut Reljića unio i Kajevića i loptu u gol, pa je pogodak pripisan kao autogol lijevog beka Petrovca. A dva minuta kasnije, u 52, odmah izjednačenje Vučinić je uposlio Boričića, a ofanzivac “nebeskoplavih” je pogodio za 1:1. Novi gol opet poslije dva minuta lopta iz kornera je došla do Đalovića koji je majstorski doveo Rudar u vodstvo.

Od tog trenutka do 90. minuta, napadao je Petrovac, ali šanse nisu uspjeli da iskoriste Đorđević i Kačar, pošto je Agović bio priseban na gol crti. I onda kazna u sudijskoj nadoknadi za konačnih 3:1 Janketićje povukao kontru, lopta je preko Zečevića i Kotorca došla do Paunovića za 3:1..

“Parirali smo Rudaru, ali meč je riješio Đalović svojom majstorijom. Posljednjih 10 minuta smo igrali bez Jovana Vučinića koji je doživio potres mozga”, rekao je trener Petrovca, Rudolf Marčić.

Send this to a friend