Fudbal

Važno je pobjedom otvoriti kvalifikacije

foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore priprema se već desetak dana za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rival na startu novog ciklusa je Kazahstan, koji u Podgorici gostuje 11. juna.

“Svaka utakmica nam je bitna, to sam i ranije rekao. Prva je svakako najbitnija, to je za nas finale. Nadam se da će to finale proći uspješno i da ćemo kvalifikacija ući pobjedom protiv Kazahstana i okrenuti se mečevima u septembru. Nema pravo nikoga da potcijenimo, ali ni precijenimo. Ne smijemo da uđemo u meč labavo, probaćemo da nametnemo našu igru, naš model koji ćemo da gajimo tokom kvalifikacija. Ukoliko igači prihvate ono što stručni štab traži od njih mislim da neće biti na problema,” kazao je selektor Miodrag Vukotić.

U sklopu priprema za duel sa Kazahstanom, ,,sokoli” će večeras od 19:30 časova na Trening kampu FSCG igrati prijateljski meč protiv Gruzije.

“Namjerno smo organizovali tu utakmicu da damo šansu igračima koji su manje igrali i kod bivšeg selektora i kod mene. Pozvali smo da vidimo koliko mogu da odgovore zadacima, tako da će šansu dobiti igrači koji su manje igrali, neke ćemo da sačuvamo za utakmicu sa Kazahstanom. Što se Gruzije tiče, moram reći da se radi o dobroj selekciji, koja je u poslednje dvije utakmice pobijedila Sloveniju sa 3:0 i Izrael sa 3:1. Dakle, ovo je za nas dobra provjera i nadam se da će iz tog meča svi igrači izaći zdravi i da ćemo se posle toga okrenuti pripremi za susret sa Kazahstanom”, objasnio je Vukotić.

Ovo okupljanje obilježile su i neke povrede igrača koji su bili na spisku.

“U odnosu na spisak koji smo planirali da objavimo, među nama Pešukića, Milića, Maleševića, dok je Filipović pod znakom pitanja. Svi su oni bili tu, ali nijesu u stanju da odgovore obavezama koje su pred njima. Za ove dvije utakmice ih neće biti. Imamo još nekih kadrovskih problema, Stijepović je naknadno došao, radi se o nekoj povredi, u trenažnom je procesu i vidjećemo kakvo će stanje biti do meča sa Kazahstanom. Povrijeđen je i Vukotić, a Anđelko Jovanović je zbog zadravstvenih probelma napustio tim. Ali, što je tu je. Ne smijemo da kukamo, moramo se okrenuti igračima koji su spremni i zdravi i koji će iznijeti teret ove dvije utakmice. Mislim da oni to mogu”, rekao je Vukotić.

Send this to a friend