Fudbal

Veliki ulog na Trešnjici

Zeta je vezala tri remija, sve u duelima sa ekipama iz gornjeg dijela tabele (Titograd, Budućnost, Grbalj) i ima prilično dobru situaciju u završnici borbe za treću poziciju i sigurno mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Najteža prepreka do kraja prvenstva očekuje je danas – na”Trešnjicu stiže aktuelni šampion, lider i vjerovatno budući prvak, Sutjeska. Objema ekipama je potreban povoljan rezultat, a Zetinoj pobjedi nadaše i Budućnost, koja bi ostala u trci za najvažniji pehar u domaćim okvirima.

“Čeka nas utakmica koja mnogo znači i rivalu i nama. Siguran sam da će biti zanimljiva, naši mečevi su skoro uvijek bili dobri. Ako pobijedimo, 99 odsto ćemo obezbijediti treće mjesto s obzirom na to da trenutno imamo ‘plus 4’ u odnosu na Titograd, od koga smo bolji u međusobnom skoru, pa je ta razlika virtuelno pet bodova”, rekao je Goran Milojko.

Trenažni proces i taktičke planove “vukova” kvare brojni kadrovski problemi. Kapitena Igora Vujačića prate maleri u posljednje vrijeme. Većinu je završio sa zavojem na glavi, a u prethodnoj na gostovanju Grblju morao je da napusti teren u 32. minutu, nakon čega mu je ukazana pomoć u bolnici.

Nastup beskompromisnog defanzivca je pod znakom pitanja, a na terenu sigurno neće biti njegovog partnera iz štoperskog tandema, Jovana Baošića. Na raspologanju ponovo nije ni Danilo Pešukić, dok se Aleks Jamoa tek vratio treninzima i vjerovatno nema snage za svih 90 minuta.

Dolaze po bodove

Nikšićani danas ne bi smjeli da se vrate bez bodova iz Golubovaca, ako misle rasterećeni da privedu šampionat kraju.

Imaju izabranici Nikole Rakojevića šest bodova više od Podgoričana, ali ne zaboravljaju da posljednji meč igraju kao gosti upravo njima, a prevelik bi rizik bio da se tu uzdaju u osvajanje trofeja.

Svjesni su “plavo-bijeli” da Zeta nije naivan rival, da želi da osigura plasman na međunarodnu scenu… Kraj Bistrice su svi orni za igru, nema igrača koji nemaju pravo nastupa, pa moglo bi se očekivati i da se na današnjem meču pojavi Peco, koji je prije dva dana otpušten na kućni oporavak, ukoliko ljekari budu saglasni.

“Meč kao i svaki drugi, ništa manje važan od prethodnog, ali vjerujem da ćemo biti uspješniji. Ta prošla utakmica je bila šansa koju nijesmo smjeli prokockati, ali sad je o tome suvišno pričati. I Zeta ima ambicije, ali mi na vrijeme moramo obezbijediti bodove koji nam fale, da osvajanje titule ne bi bilo pod znakom pitanja”, rekao je pomoćni trener Sutjeske Ivan Vujačić.

U konačnoj računici Nikšićanima bi danas bio dovoljan i bod, ukoliko se računa da će protiv Grblja sigurno slaviti, ali o tome niko i ne pomišlja u šampionskom timu, već žele cijeli plijen.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CPC+CT
Gost
CPC+CT

E sram vas bilo i stid a koi tim Zeta pobiedi iz gornjeg diela tabele kad znamo da je sve meceve odigrala ne rijeseno.Micite ovaj sunovrat od Roganovica i direktora Lambulica ovo je sprdnja sto cinite

Ico
Gost
Ico

Mislim ako Sutjeska bude igrala kao protiv Titograda, tesko da dobija danas. A kad ce igrati ako ne danas. Srecno plavi danas.

Send this to a friend