Fudbal

Venger pauzira mjesec dana prije odluke o karijeri

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da će na kraju sezone napraviti jednomjesečnu pauzu, prije nego što odluči o daljoj karijeri.

Nedavno je objavljeno da Venger na ljeto nakon 22 godine napušta klupu londonskog kluba, ali nije poznato da li će Francuz okončati trenersku karijeru, preuzeti drugi klub ili neku drugu funkciju u fudbalu.

Venger je u emisiji “Fudbal nedjeljom” izjavio da još uvijek nije odlučio o narednom koraku u karijeri, ali je potvrdio da će odmoriti nekoliko sedmica prije donošenja odluke.

“U ovom trenutku sam pomalo zbunjen i odlučio sam da se distanciram na četiri ili pet sedmica prije nego što donesem odluku. Moram se malo udaljiti kako bih sagledao svoju situaciju i analizirao je na najobjektivniji način, iako to nije lako. Tek onda ću odlučiti gdje idem”, izjavio je Venger, prenose britanski mediji.

Venger je na klupu londonskog kluba sjeo 1996. godine, te ga odveo do tri naslova šampiona Engleske i po sedam FA kupova i super kupova. Prije dolaska u Arsenal s klupe je vodio Nansi, Monako i Nagoju.

Send this to a friend