Fudbal

Vešović: Srušili smo Dinamo i pored opstrukcije sistema

Rijeka je osvajala Kup u SFRJ (1978, 1979), poslije je trijumfalno prolazila kroz Kup Hrvatske (2005, 2006, 2014), ali titula je uvijek izmicala.

Kroz klub su prolazila velika imena jugoslovenskog fudbala, ali navijači nikada nijesu uspjeli da osjete pravu sreću…

Zato će 2017. godina biti upisana zlatnim slovima u klupskoj istoriji Rijeka je prvi put šampion države!

Hrvatska se poklonila Marku Vešoviću i drugovima kolo prije kraja sezone (Rijeka 88 bodova, Dinamo 83) nakon fenomenalnog trijumfa nad Cibalijom od 4:0 na Rujevici…

“Neopisivo, fenomenalno, za pamćenje… Vjerovatno još nijesmo svjesni šta smo uradili”, pokušava da nam opiše nevjerovatnu sreću Riječana reprezentativac Crne Gore, Marko Vešović…

“Ljudi su plakali, i mladi i stari. I ja sam plakao kada sam opet izašao na teren. Poslije 11 godina smo skinuli Dinamo sa trona pored čitave opstrukcije sistema. Sve prepreke smo savladali”, jasan je Vešo, koga su navijači tokom slavlja nosili na rukama.

Kada ste osjetili da sezona 2016/2017. može da bude istorijska?

“Iskreno, kada smo dobili Dinamo sa 5:2 u septembru prošle godine. To je bilo pravo, vidio sam da imamo moć, shvatio da je ekipa žilava”, rekao je jedan od najboljih igrača Rijeke.

Dinamo je vladao 11 godina, ali družina Matjaža Keka je pronašla lijek za “modre” šta je bio najjači adut Rijeke?

“Došlo je dosta igrača sa strane, koji nijesu igrali, prema kojima je bila izvršena nepravda. Tako smo negdje svi ispravili nepravde, ali i nepravde koje su rađene prema klubu. Zajedno smo uspjeli”, jasan je Vešović, koji je odigrao 37 utakmica na kojima je postigao pet golova.

Kakav je Matjaž Kek?

“Pravi je Njemac. I van terena i na terenu. Ima dobar odnos sa igračima, ima autoritet što je bitno na Balkanu gdje ekipe znaju da se opuste. Kada sam došao u Rijeku, svađao sam se sa njim, nije mi bilo lako”, jasan je 25-godišnji Vešović, koji obrazlaže…

“Teško je uskočiti u startnih 11 iz drugog plana. Kada sam uspio, osjećao sam se dobro, a poslije ove titule tvrdim da bih sve isto uradio bez obzira što mi na početku nije bilo lako”.

Jedno je jasno Vešo je sada mnogo bolji igrač nego što je bio prije godinu dana…

“Nikada nisam sumnjao u sebe. Imao sam težak period kada sam došao iz Torina u Rijeku, nadovezale su se povrede, možda sam izgubio godinu i po dana, pa je narod sumnjao u mene. Međutim, dosta sam se trudio, radio, a to se vidi kroz utakmice za Rijeku, ali i kroz utakmice za reprezentaciju”.

Osvojio je titulu, Kup će napasti 27. maja (Rijeka igra protiv Dinama), oženiće se 3. juna, a onda napasti Ligu šampiona…

“Dobra godina. I kalendarska i takmičarska. Nadam se Kupu, a poslije titule i ženidbe, bilo bi lijepo sve začiniti Ligom šampiona. Ali, vidjećemo šta će život donijeti”, poručio je Marko Vešović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bulat
Gost
Bulat

Veso je postao velika zvijezda.Zasluzeno i posteno.Srecno i dalje,jer moze i vise i bolje.

Send this to a friend