Fudbal

Veziste u ulozi golgetera

Stefan Lončar (foto: FSCG)

Sutjeska i Zeta uz Budućnost dijele lidersko mjesto u Telekom 1. CFL sa 25 bodova, a “plavo-bijeli” i “vukovi” su dodatno napravili veliki korak ka polufinalu Kupa doduše, Sutjeska veći.

Izabranici Nikole Rakojevića su u prvoj utakmici četvrtfinala kod kuće savladali Igalo (2:0), dok su učenici Dragoljuba Đuretića na strani remizirali sa Petrovcem (1:1). Nikšićani su trenutno vezali četiri trijumfa, a Golubovčani na čak 13 posljednjih utakmica ne znaju za poraz (10 pobjeda, tri remija).

A poseban pečat u serijama Suftjeske i Zete imaju vezisti Stefan Lončar i Aldin Adžović!

Dvadesetdvogodišnji Lončar je na posljedn e četiri utakmice postigao četiri gola, dok je dvije godine stariji Adžović potpisao isti broj golova, ali na pet utakmica.

“Nije to samo moja zasluga, već zasluga svih saigrača. Naravno, svaki igrač voli da postigne pogodak, ali bitno je da ekipa igra dobro i da postiže rezultate. Iskreno, volio bih da Sutjeska dobije sve do kraja, a ja da ne dam nijedan gol više”, skromno priča Lončar, na čije se riječi nadovezuje Adžović koji je “odmarao” samo protiv Petrovca sad u srijedu…

“Srećan sam što sam ušao u dobru seriju, ali mi to nije najvažnije. Cijela ekipa igra na visokom nivou, pa sve i da j e neko drugi postigao golove, isto bih se radovao. Ne bih ni ja bio u prilici da se upišem u strijelce da saigrači nijesu odradili dobar posao”, tipuje na kolektiv visoki vezista.

Lončar i Adžović “vuku” svoje timove odličnom igrom na sredini i gotovima, Sutjeska se diže iz utakmice u utakmicu, dok Zeta igra najbolji fudbal u državi. O trofejima se, pak, još ne priča.

“I kada smo bili u donjem dijelu tabele nijesmo bili zabrinuti, jer smo znali da igramo dobar fudbal i da će rezultati doći. Sada smo u vrhu što je prije dva mjeseca izgledalo nestvarno. Idemo korak po korak, tako razmišljamo od početka sezone” poručio je Adžović, a sličnu poruku je poslao i Lončar.

“Ima još dosta da se igra do kraja. Počeli smo dobro da igramo, treba samo tako da nastavimo. Moramo iz utakmice u utakmicu da pokazujemo svoj kvalitet”.

Send this to a friend