Fudbal Grk u timu Budućnosti do kraja sezone

Vojska i dalje na čekanju, Moraitis ostaje u Podgorici

foto: FK Budućnost

Budućnost će do kraja sezone pokušati da osvoji duplu krunu sa Panajotisom Moraitisom u napadu. Dvadeset trogodišnji ofanzivac dogovorio je produženje saradnje sa “plavima” do ljeta naredne godine, a to je očigledno znak da je još jednom uspio da odloži obavezno odsluženje vojnog roka u Grčkoj.

Moraitis je bio dužan da se 1. juna vrati u otadžbinu, gdje ga čeka odlazak u armiju. Dva puta je eskivirao taj poziv, a vjerovatno i sada, budući da je u planovima sportskog sektora “plavih” i za sljedeću takmičarsku godinu.

Momak iz Agrinija zimus je stigao u Budućnost iz Panahaikija, na preporuku sportskog direktora Zvezdana Miloševića. Za kratko je pokazao da će biti veliko pojačanje, o čemu svjedoči činjenica da je postigao pet golova nakon četiri utakmice proljećne polusezone, uz kuriozitet da je pogađao mrežu protiv svih rivala.

Budućnost ima lagodnu poziciju na tabeli, čak 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku i gotovo sigurno bi stigla do titule – sa ili bez Moraitisa u timu.

Ipak, ostanak nekadašnjeg mladog reprezentativca Grčke ogroman je dobitak za ,,plave“ koji ne žele epizodnu ulogu na evropskoj sceni, a imaju plan da duže vladaju na crnogorskoj fudbalskoj sceni.

Send this to a friend