Fudbal

Vrijeme da igru isprati rezultat

Rudar što prije želi da se priključi ekipama koje se bore za Evropu i zato u danasnji meč sa Iskrom ulazi sa imperativom pobjede.

Jedan trijumf, međutim, može mnogo da promijeni, a golman Zoran Aković vjeruje da će od duela sa Danilovgrađanima krenuti pozitivna serija rezultata.

“Igramo sve bolje i mislim da je pravo vrijeme da to pokažemo kroz učinak u meču sa Iskrom. Respektujemo protivnika, ali dosta zavisi od nas”, rekao je iskusni čuvar mreže koji nastavlja:

“Očekujem da popravimo realizaciju, ali i da nas sreća isprati, što nije bio slučaj u nekim od prethodnih utakmica. Bod protiv Budućnosti u prošlom kolu znači na planu samopouzdanja, ali će dobiti na težini samo ako danas osvojimo sva tri. Biće teško, Iskra je kvalitetetan tim koji dobro vodi moj nekadašnji saigrač Aco Nedović. Znam kako on gleda na fudbal i što traži, ali nadam se da ovoga puta neće imati uspjeha. Spremni smo i motivisani da pružimo maksimum u cilju pobjede koja bi imala višestruku korist za nas”, ističe Aković.

Bez obzira na poraz od Petrovca u prošlom kolu, ,,crveno-bijeli” kao da jedva čekaju novi prvenstveni okršaj, ovoga puta na strani, vjerovatno da bi zaboravili na prokletstvo domaćeg terena i tri neuspjeha na stadionu “Braća Velašević”.

Da je ova konstatacija već utemeljena u praksi, potvrdio nam je i pomoćni trener Srđan Nikić koji još ne može da se otme utisku da je Iskra još jednom poklekla pred svojim navijačima.

“Propušteno se ne može nadoknaditi i mi nemamo izbora nego da pod Golubinjom stavimo do znanja fudbalskoj javnosti da nijesmo demoralisani. Naprotiv, i ovoga putabićemo i fizički i psihički spremni za veliko iskušenje. Protivnika i njegovu snagu dobro poznajemo i naš duel, kao i svi prethodni, biće neizvjestan do posljednjeg zvižduka sudije. Rudar je osokoljen bodom protiv Budućnosti i učiniće sve da i nama pomrsi račune. Mi se, ipak, uzdamo u pozitivne rezultate sa Pljevljacima i naša taktika će, kao i na prethodnim utakmicama, biti napadačka. To znači da ćemo težiti igri na njihovoj polovini, s tim da ćemo veliku pažnju posvetiti i odbrani kako bi sačuvali sopstvenu mrežu”, rekao je Nikić, ističući da je ekipa kompletna i da se navjerovatnije u prvu postavu vraćaju Miloš Lakić i Luka Pejović.

Send this to a friend