Fudbal

Vrijeme da lider padne

foto: OFK Titograd

Rudar što prije želi da popravi ono što gaje krasilo u prvom krugu prvenstva, a to je korektna igra u polju i slaba realizacija.

Možda je upravo današnji derbi protiv vodećeg OFK Titograd najbolji trenutak da učinak ispred protivničkog gola bude bolji, te da stigne pobjeda kojom bi Pljevljaci najavili kontinuitet pozitivnih rezultata.

Situacija u dosadašnjem dijelu šampionata nije najpoželjnija tek jedan trijumf, osmo mjesto na tabeli i svega devet bodova, s tim što domaćin u duel pod Golubinjom ulazi sa ciljem da bude prvi tim koji je savladao ,,romantičare”.

“Igramo dosta dobro, stvaramo šanse, ali realizacija je naš najveći problem. Vjerujem da ćemo popraviti taj segment, ali i da će nas sreća ispratiti, što nije bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama. Pred nama je važan derbi i uradićemo sve da pobijedimo. To je sve što nam treba u ovom trenutku” rekao je krilni napadač Ivan Pejaković, koji dodaje:

“Očekujem borben meč koji može da odluči jedan detalj. Poznajemo dobro ekipu Titograda i siguran sam da nas ne mogu iznenaditi u taktičkom smislu. Spremni smo da pružimo maksimum u cilju trijumfa koji bi nas usmjerio ka gornjem dijelu tabele”, ističe fudbaler Rudara.

Pod Golubinju dolazi jedini neporaženi tim lige, ali to ne mijenja ništa u pristupu momaka Edisa Mulalića.

“To što je Titograd neporažen, samo govori o kvalitetu njihovog tima. U goste nam dolazi lider, ekipa bez poraza, ali mi gledamo sebe. Ko god da je protivnik, idemo na pobjedu, pogotovo kod kuće. Iskreno se nadam da ćemo pronaći put do mreže Titograda, te da ćemo zaustaviti njihove ofanzivce. Vrijeme je da im nanesemo prvi negativan rezultat ove sezone”, ističe dvadesetšestogodišnji Cetinjanin.

Rudar je prostudirao igru Podgoričana.

“Imaju jako dobre bekove, ali uradićemo sve da zaustavimo njihovu tranziciju, kao i da dominiramo u posjedu lopte. Iz toga ćemo čekati pravu priliku i iskoristiti je na pravi način”, kaže Pejaković.

Ostati neporažen

Fudbaleri OFK Titograda otputovali su za Pljevlja kao jedini tim koji nije osjetio gorčinu poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Cilj ,,romantičara je da tako ostane i nakon utakmice pod Golubinjom, a to u krajnjem znači da ne bi bili nezadovoljni ni bodom. Trener Igor Pamić respektuje domaćina, ali vjeruje u svoj tim:

“Rudar ima odličnu ekipu i biće tvrd orah. Njihov kvalitet nije srazmjeran stanju na tabeli. Mi smo se pripremali za ovaj meč kao i za svaki drugi i u Pljevlja idemo sa najvećim ambicijama. Domaćin ima problem sa efikasnošću, što ćemo pokušati da iskoristimo. Sto se naše igre tiče, na gostovanju Petrovcu smo pokazali karakter, sa dva brza gola riješili utakmicu i u veoma teškom meču osvojili tri boda. Bila je to zahtjevna utakmica, a isto očekujem i u Pljevljima. Ono što ne smijemo da radimo, jeste da se opustimo i da pomislimo da ćemo lako dobiti ovaj meč. Vjerujem u svoje momke i vjerujem da se iz Pljevalja možemo vratiti neporaženi”, kazao je Pamić.

Send this to a friend