Fudbal Derbi 5. kola Telekom Prve lige

Vrijeme da Zeta padne pod Goricom

foto: FK Budućnost

Budućnost je vezala četiri pobjede, potrebne su još dvije za realizaciju idealnog plana do reprezentativne pauze.

Kao lider i jedini tim sa maksimalnim učinkom u prvenstvu, “plavi” večeras u derbiju dočekuju Zetu sa ulogom favorita, ali i sa oprezom, budući da je protivnik u posljednje tri utakmice pod Goricom jednom slavio, a dva puta remizirao.

“Uvijek idemo na pobjedu, bilo bi najbolje da dobijemo još dva meča do pauze, a onda očekujem pravu Budućnost, bolju i ljepšu igru. Otkad sam ja tu, nijesmo pobijedili Zetu u posljednja dva duela pred našim navijačima i potrudićemo se da to promijenimo”, rekao je Branko Brnović, koji nastavlja:

“Zeta je prošle sezone imala Vujačića, Milojka i Krstovića, igrače koji su bili ključni za igru. Od njih je ostao Milojko i oko njega se sve vrti. Imaju još interesantnih igrača, dobri su kao tim, ali gledamo sebe. Tri boda su naša obaveza”, dodao je trener podgoričkog tima na jučerašnjem brifingu u klupskom kampu na Starom aerodromu.

U igri Budućnosti ima prostora za napredak, ali ekipa pobjeđuje. To je kvalitet više u odnosu na prošlo prvenstvo.

“Ne igramo loše, ali ne igramo ni onako kako možemo. Kada ekipa ima sve četiri pobjede, kada je dala 11 golova, onda ne mogu da budem nezadovoljan. Naravno, želim više, zato kažem da ćemo poslije pauze biti na većem nivou”, ističe Brnović.

Podgoričani imaju kadrovskih problema, ali to ne mijenja ambicije.

“Vujačić treba da nam se priključi oko 1. septembra, Božović nije u kombinaciji jer ima problem sa vratom, Stojiljković je povrijeđen, a još tri-četiri igraču su pod virusom. Ali, u tome ne tražimo alibi. Vjerujem u sve momke. Nijednom nije igrao isti sastav dva puta zaredom, dosta igrača je dobilo šansu, a među njima i pet mladih. Imamo širinu u izboru i svi se trude da pruže maksimum”, kazao je Brnović.

Jedan od rijetkih koji je odigrao sve utakmice, počev od Evrope, je Miloš Mijić.

“Volio bih da odigram sve mečeve, a šef će odlučiti ko će biti u timu. Sto te tiče moje forme mogu bolje. Nadam se da će od Zete krenuti igre koje se od mene očekuju. Spremni smo, atmosfera je pozitivna i želimo da nastavimo pozitivan ritam”, kazao je Mijić, prošle sezone najbolji fudbaler plavih.

Zeta je protiv Iskre primila prvi pogodak i upisala prvi poraz u prvenstvu. Budućnost nije idealan rival za “vađenje”, ali ,,vukovi” dolaze na najveći crnogorski stadion sa namjerom da uzmu tri boda.

“Nadam se da smo apsolvirali utakmicu sa Iskrom i shvatili gdje smo griješili. Pred nama je derbi, veliki izazov, duel sa ekipom koja pretenduje na vrh i igra efikasno. Tačno je da nijesu pravi protivnik za vađenje, ali za nas je svaka utakmica izazov, posebno protiv ekipa iz vrha, i svakom rivalu pristupamo istim motivom. Vjerujem da smo spremni za ono što nas očekuje i da ćemo ostvariti rezultat koji će nam podići samopouzdanje”, rekao je trener Dejan Roganović.

Strateg Budućnosti Branko Brnović rekao je da njegova ekipa umije da igra samo ofanzivno. Kako Roganović planira da osujeti poznatu strategiju kolege?

“Bilo bi samoubistvo čekati Budućnost na 20-30 metara od našeg gola, čekati je i dopustiti da grade igru oko našeg šesnaesterca. Nadam se da ćemo imati snage da se suprotstavimo na pravi način. Probaćemo da otupimo njihovu napadačku moć i ne dozvolimo da stvore nadmoćnost i dođu do mnogo šansi. Ekipa su koja uglavnom daje dva ili više gola i neophodno je da budemo vrlo obazrivi. Važno je osujetiti trio u veznom redu Mirković Božović Mijić, smatram da smo sposobni da ih kroz tečne akcije ugrozimo”, dodao je Roganović.

Utakmica počinje u 19 sati.

Send this to a friend