Fudbal Mlada reprezentacija gostuje u Izraelu

Vrijeme je da dobru igru naplate i bodovima

Pred našom mladom reprezentacijom je ispit koji mora da položi, ako želi da ostane u trci za plasman u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Nakon što je u prethodnih pet kola savladala samo Farska Ostrva, ekipa Miodraga Vukotića mora da večeras pobijedi u Izraelu, ili će se oprostiti od kontinentalnog šampionata.

“Nije sve izgubljeno kada je riječ o borbi za drugo mjesto. Do kraja kvalifikacija imamo još pet utakmica, moramo sakupiti što više bodova jer dosta toga može da se promijeni na tabeli. Bez obzira na četiri poraza u dosadašnjim utakmicama, igračima nemam što da zamjerim kada je riječ o zalaganju i motivaciji. Davali su svoj maksimum na svim utakmicama, druga stvar je što smo nekim individualnim greškama dozvoljavali protivnicima postizanje golova”, rekao je selektor Vukotić.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija rezultati su bili slabiji od igara crnogorskog tima.

“Nijesmo bili u podređenom položaju ni na jednom meču, osim donekle na utakmicama protiv Španije, koja je jedna od najjačih ekipa u Evropi. Uprkos svim tim porazima do sada, mislim da smo pružali solidne igre i te prikazane igre održavaju optimizam za nastavak kvalifikacija. Svjesni smo da se broje samo bodovi, ali znači i kada pružite dobru igru, to može biti zalog za budućnost”, smatra Vukotić.

Sa vjerom u pozitivan rezultat u predstojeći meč ulazi i defanzivac Stefan Milić.

“Očekujem tešku utakmicu protiv Izraela, prvenstveno na psihološkom, a onda i na fizičkom planu. Izraelci su ekipa koja igra agresivno, sa dosta trčanja i presinga, na koji moramo naći odgovor. Nama ostaje da, nakon što smo poraženi u mečevima sa Sjevernom Makedonijom i Španijom, probamo da izvučemo maksimum i probamo da upišemo pobjedu. Na ovako teškom gostovanju važno je da svi budemo spremni i koncentrisani na utakmicu. Svjesni smo koliko će to biti teško, ali vjerujemo u svoj kvalitet. Moramo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže”, rekao je Milić.

Izrael i Crna Gora igraće od 18.30.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Comi
Gost
Comi

Na vrijeme ste se sjetili.

Send this to a friend