Fudbal

Vučić obilježio avgust

Marko Vučić najbolji je igrač Sutjeske za avgust. U anketi koju je putem društvenih mreža napravio aktuelni šampion, a u kojoj su učestvovali navijači, prema statističkim podacima za najboljeg igrača “plavih” bili su nominovani: Dragan Grivić, Žarko Grbović, Luka Merdović i Marko Vučić.

Marko Vučić, prošao je sve mlađe kategorije kluba, sa kojima je osvojio tri puta prvenstvo i jednom Kup Crne Gore. Za prvi tim Sutjeske debitovao je sa 17 godina. U plavom dresu igra nepune četiri godine, a ukupno je upisao 83 nastupa u svim takmičenjima, postigao je šest golova, od čega već dva na samom startu ove sezone.

Vučić je bio starter u pet utakmica koje je Sutjeska odigrala u avgustu, dok je na dvije utakmice ušao u igru sa klupe. U tim utakmicama Sutjeska je ostvarila tri pobjede, tri puta igrala je neriješeno i doživjela poraz uz gol razliku 14:6.

“Izuzetno sam srećan što sam izabran za najboljeg igrača Sutjeske u avgustu. Ovo sigurno nije samo moj uspjeh, već uspjeh cijele ekipe, jer bez njihove podrške na terenu sigurno ne bih dobio ovu nagradu. Ovakve stvari mogu samo da motivišu jednog fudbalera, ili sportistu uopšte da i u nastavku karijere predanije i vrednije radi kako bi dostigao visok nivo”, kazao je Vučić.

Proglašen je za najboljeg igrača prvog kola Telekom 1. CFL, a dva puta se našao u najboljih 11 igrača kola. Takođe je bio dva puta asistent na kup utakmici protiv Crvene Stijene, a postigao je i dva pogotka, od kojih će se dugo pamtiti gol iz prvog kola koji je sa oko 35 metara postigao protiv Mornara.

“Nadam se da će biti još ovakvih nagrada, ali prije svega želim da nas isprate rezultati i da dođemo do makar jednog trofeja ove sezone. Očekuje nas teška sezona i tek slijede izazovi, ali nadam se da ćemo imati što da pokažemo”, rekao je Marko Vučić.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend