Fudbal

Vučinić i Savić u Stojkovićevom idealnom timu

Golman Partizana Vladimir Stojković u opširnom intervjuu za Mozzartsport sastavio je idealnu ekipu od igrača sa kojima je tokom karijere zajedno nastupao.

U ekipi su se našli i Mirko Vučinić, te Stefan Savić. Stojković – Kontra, Savić, Polga, Roni – Mutinjo, Lansberi, Benajun, Granero – Kleo, Vučinić.

Iskusni čuvar mreže reprezentacije Srbije do 2006. bio je u Crvenoj zvezdi, a onda je 2010. godine pojačao najvećeg rivala Partizan, zbog čega je imao velikih problema, a jedan od takvih dogodio se 2010. u Đenovi na utakmici Italija – Srbija.

Bijesne delije, na čelu sa Ivanom Bogdanovom, prekinule su tu utakmicu, a uoči toga dogodila se prava noćna mora…

“Krenuli smo na utakmicu i čekali Zorana Tošića koji je zaboravio pasoš. U tom trenutku oni dolaze do autobusa i ljuljaju ga sa obje strane. Saigrači su mi rekli da stanem u sredinu autobusa. Ali ovi su nekako obili vrata, bacili dimne bombe i ušli. Ništa se nije vidjelo. Sav taj dim koji ne može da izađe… I onda njih nekoliko krenu od igrača do igrača. Osvjetljavaju bakljom jednog po jednog i traže mene. Znam da su došli do Željka Brkića od kojeg sam im se učinio ja. Toliko su mu približili baklju da su ga i opekli, a on mi kasnije priča da mu je ‘čuka radila “trista na sat’. Međutim, saigrači su se ispriječili na sredini. Prvi Dejan Stanković, onda Nikola Žigić, pa ostali. Oni koji su ušli, poštuju Dekija, Žigu i tako se završilo. A jedan od njih je bio na metar od mene”, ispričao je Stojković.

Međutim, tu nije bio kraj jer zbog toga nije branio u toj prekinutoj utakmici. Ipak, želio je da reaguje i pokaže da se ne plaši do juče svojih navijača, pa je u prvom derbiju za Partizan protiv Zvezde pokazao majicu na kojoj je pisalo – Oprostite mi moju ružnu prošlost…

“Tek poslije Đenove mi je proradio inat. Svi su počeli da pričaju kako sam se uplašio, kako više neću biti isti, kao nisam u stanju da branim. To su mislili na obje strane… Onda je došla majica kao revolt. Pokazao sam da se ne plašim”, poručio je Stojković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

Ovi nebi Zabjelo dobili.Dobro Savic i Vucinic nekad.

Send this to a friend