Fudbal

Vukčević: Na pobjedu protiv Poljske

Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Poljske igraće na pobjedu, ali će biti zadovoljna i bodom, kazao je vezista portugalske Brage, Nikola Vukčević.

Crnogorski reprezentativci okupili su se danas u Podgorici i počeli pripreme za kvalifikacioni duel sa Poljskom.

Vukčević je kazao da je značaj utakmice veliki, ali da rezultat nije odlučujući za ishod kvalifikacija.

“Svi znamo značaj utakmice, ali i kvalitet Poljske. To je reprezentacija koja je najkvalitetnija u našoj grupi. Biće teška utakmica, ulazimo sa namjerom da osvojimo sva tri boda. Igramo pred našim navijačima i to će nam biti velika pomoć da dođemo do cilja”, kazao je Vukčević na brifingu.

On je kazao da je crnogorska reprezentacija ostvarila dobar rezultat u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, navodeći da je mogao biti i bolji da nije bilo kiksa u Jermeniji.

Vukčević je naglasio da ni protiv Poljske selektor Ljubiša Tumbaković neće moći da sastavi najjači tim.

“Povrede su veliki problem, to nije ništa novo za nas. Od kada sam u reprezentaciji ni pet odsto utakmica nijesmoodigrali kompletni. Trudićemo se nadomjestimo odsustvo povrijeđenih igrača”, rekao je Vukčević.

On je kazao da u dresu reprezentacije uvijek igra sa istim motivom bilo ko da je rival.

“U svakom meču u dresu reprezentacije motiv mora da bude isti protiv bilo koga da se igra. Dres sa grbom svoje države predstavlja najveći mogući motiv i ime rivala nije bitno”, kazao je Vukčević.

Selektor Tumbaković neće moći da računa na Marka Bakića i Žarka Tomaševića, dok su ostali igrači doputovali u Podgoricu.

Send this to a friend