Fudbal FK Budućnost dobija novu upravu

Vukčević predsjednik, Piro Vujović direktor?

foto: FK Buducnost

Licitacija je najvjerovatnije završena, višemjesečna nagađanja takođe, Fudbalski klub Budućnost ubrzo će dobiti novog predsjednika – kako Dnevne novine saznaju prvi čovjek podgoričkog kluba biće poznati advokat Zoran Vukčević.

Vukčević na čelo kluba stiže kao čovjek od povjerenja Veselina Pejovića, vlasnika kompanije Uniprom Metali koja upravlja podgoričkim Kombinatom aluminijuma, brojnim hotelskim kapacitetima u Crnoj Gori, nikšićkom pekarom… koji ne bi bio direktno ukjučen u rad kluba, ali bi svojim novcem i biznis idejama bio garancija finansijske stabilanosti.

Sa Vukčevićem u klub stiže i Andrija Piro Vujović nekada direktor i predsjednik Sutjeske, prije toga menadžer, po mnogima najbolji igrač malog fudbala Crne Gore u istoriji, trebalo bi da obavlja funkciju direktora kluba.

Pejović i Vujović su i prije četiri godine (nakon odlaska tadašnjeg predsjednika Bojana Šarkića) bili blizu ulaska u klub, ali su na kraju odustali, jer im tadašnji čelnici Glavnog grada nisu dali uvid u pravo finansijsko stanje kluba.

Sada je situacija, očigledno, drugačija, pa je nakon nekoliko razgovora sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i predstavnicima Glavnog grada, Pejović sa saradnicima blizu odluke da kao podrška počne misiju u plavom klubu. Interesantno prije deceniju i po niškićki biznismen bio je na čelu Čelika, koji se pod njegovim vodstvom ušao u Drugu ligu tadašnje zajednice Srbije i Crne Gore.

Budućnost je zvanično od 1. avgusta bez Uprave nakon što je Žarko Burić na polovini petogodišnjeg mandata odlučio da digne sidro. Sa njim je otišao i kompletan Upravni odbor, koji će vrlo brzo bit formiran čim predsjednik Skupštine kluba, Srđan Raičević (koji bi ubuduće trebalo da bude desna ruka Vukčevića, kao potpredsjednik kluba) sazove sjednicu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ponos grada
Gost
Ponos grada

Zoran Ljiljov pravi Podgoričanin i legenda. Svaka čast.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Mislim da ovakve stvari prvo treba provjeriti pa objaviti. Nema nista od toga da Veselin Pejovic uzima Buducnost.

Sijenka
Gost
Sijenka

a što nema?
ne zezaj..preko ovog kluba su se smjenjivali najveći biznismeni Podgorice, malo izvrćeli pare i pošli. Klub na kraju služi i za to, da bi neko drugi preko njega znaš već odradio radnje koje su za nas misaona imenica

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Ja bi se zacudio da postave prave strucnjake, bivse fudbalere, a da ne pominjem da ce prije doves’ ove sa strane no Podgoricanina..E zato klub i propada godinama..Prodefilovase razne kurte i murte kroz klub, pa se poznaje..😂😂Evo za 15 god. osvojene 3 lige i 2 kupa..Brooka..

LoMi
Gost
LoMi

Znači, Sutjeska B… Aj pa da postane filijala Sutjeske. Nismo za bolje.

Elektra
Gost
Elektra

Pa realno

Aco655
Gost
Aco655

Nije bitno ko preuzima Buducnost vazno je da se crnogorski fudbal razvija

UDBA
Gost
UDBA

Kakva konstatacija “koji ne bi bio direktno ukjučen u rad kluba, ali bi svojim novcem i biznis idejama…”
Koje crne biznis ideje u dogovornoj ekonomiji!? Naređeno mu da daje toliko i toliko i sad kao nova uprava… Trla baba lan.

Misina
Gost
Misina

E nema vam spasa pa da je stigao Pirlo ,a ne Piro !

Vanja zz
Gost
Vanja zz

Dako iz Sutjeske ovi sto valjaju predju u Buducnost, koja osvaja tituli i proslavlja na trgu Slobode u Niksicu. Sto? Ko da bi to bilo nesto nevjerovatno.

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Bravo Niksicani

Djuro
Gost
Djuro

Ada dje će ulagat Nikšićani bez u Budućnost, neće valjda u Nikšić?

Vladan
Gost
Vladan

Nikšićani vode Budućnost,ha ha ha ha ha ha!

krle
Gost
krle

ajmo plavi pa da zavrsite kao celik

Send this to a friend