Fudbal Vukčević optimista

Petrovac će se izvući

Petrovac je morao brzo da reaguje poslije ostavke trenera Rudolfa Marčića, uzrokovane četvrtim uzastopnim porazom i posljednjim mjestom na tabeli nakon prvog kruga Telekom 1.CFL.

Zadatak da pokrene uzdrmane “nebo-plave” (gol razlika 0:11 u minula četiri kola) dobio je Nenad Vukčević, nekadašnji strateg Budućnosti, Koma i Rudara, te asistent u mladoj reprezentaciji Crne Gore.

“Brzo smo se dogovorili”, ističe Vukčević.

“Svjestan sam daje situacija dosta teška, ali imam povjerenje, prije svega u sebe, kao i u igrače jer većinu poznajem kroz zajednički rad ili praćenje naše lige. Smatram da Petrovac ne zaslužuje poziciju u kojoj se sada nalazi. Očigledno je, ipak, moralo da dođe do neke promjene da bi se ekipa trgla, očekujem da će u narednom periodu krenuti nabolje”.

Pod Malim brdom čeka ga veliki posao.

“Moramo što prije da prevashodno psihološki dignemo ekipu, to je jako bitno. Mnogo je primljenih golova i uzastopnih poraza i igračima sigurno to vrlo teško pada. Kroz brzo upoznavanje pravićemo model igre koji ćemo koristiti”.

Pozicija na tabeli nameće ambicije.

“Cilj je, naravno, opstanak, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo”, naglašava Vukčević.

“I prošle sezone je liga bila dosta izjednačena, dvijepobjede te vode u gornji dio tabele, dva poraza vraćaju pet koraka unazad. Petrovac je trenutno u zaostatku, ali pokušaćemo što prije da uhvatimo priključak i nekom drugom ustupimo začelje. To je želja svih nas, ali od želja do njenih ispunjenja je dugi težak put. Moramo svi da zasučemo rukave i shvatimo kakva je situacija, da ozbiljno priđemo poslu i ne sumnjam da će se Petrovac izvući. Ako ne vjeruješ, ne treba ni da radiš”.

Prvi izazov za Vukčevića biće gostovanje Podgorici, koja ima šest bodova više. Između dva tima su Grbalj sa “plus 2, te Rudar sa “plus 5 u odnosu na Petrovac.

“Moramo priznati da su favoriti, prije svega jer će igrati na svom terenu, ali odlučuje motivacija i to ko će praviti manje grešaka. Male su razlike u kvalitetu i nij anse odlučuju na svakoj utakmici. Otići ćemo da izvučemo maksimum”, poručio je Nenad Vukčević.

Send this to a friend