Fudbal

Vukotić: Od Đalovića očekujem da bude vođa tima

Prvi put otkako je preuzeo Rudar, Miodrag Vukotić imao je malo više vremena da radi sa ekipom.

Deset dana pauze u prvenstvu novi kormilar Pljevljaka iskoristio je da bolje upozna kadar, te da igračima prezentuje svoj metod treninga.

“Prijala nam je pauza i mislim da smo ovih deset dana iskoristili na pravi način. Trudili smo se da dignemo ekipu psihološki i fizički. Rekao bih da smo u tome uspjeli”,  kazao je Vukotić, a potom nastavio:

“Svaki klub voli da ima što više reprezentativaca, a mi ih imamo nekoliko u mlađim selekcijama. Volio bih, međutim, da smo svi bili na okupu kako bismo se bliže upoznali. Ali, šta je tu je. Potrudićemo se da zajedničkim snagama izvučemo maksimum do kraja polusezone. Vjerujem u ove momke, koji imaju šansu da pokažu da zaslužuju dres najtrofejnijeg crnogorskog kluba”,  poručio je šef stručnog štaba Rudara.

Na listi povrijeđenih i dalje su Edvin Kuč, Nemanja Kartal i Jovan Baošić. Dobra okolnost je oporavak najvećeg pojačanja- Radomira Đalovića, koji je mnogo falio timu.

“Pauza je možda i najviše prijala Đaloviću. Zaliječio je povredu i vraća se u konkurenciju za najbolju postavu. Imaće minutažu i očekujem da predvodi ekipu u budućem periodu”, dodao je Vukotić.

Do promjene trenera Rudar nije osvojio nijedan bod u gostima, niti je dao gol van stadiona pod Golubinjom.

Dolaskom Vukotića to se promijenilo upisan je remi protiv Zete na „Trešnjici”, s tim što u koloni pogodaka na strani još uvijek stoji nula.

“Održao sam sastanak sa fudbalerima i saopštio im da se od Rudara očekuje da osvaja bodove i kući i na strani. Imali smo dosta problema uoči prošlog kola, ali smo taktički dobro odigrali protiv Zete. Bili bliži pobjedi. Nadam se da ćemo nastaviti progres, kako u fazi igre, tako i na tabeli”, kaže Vukotić.

Pljevljaci danas stižu u Podgoricu, gdje će odraditi posljednji trening uoči sjutrašnjeg derbija protiv Mladosti na Starom aerodromu.

“Romantičari” su u sličnoj poziciji nedavno su promijenili kormilara i imaju slabiji učinak od očekivanog.

“Mladost je pred početak prvenstva važila za favorita za titulu, ali i pored odličnih igrača za ovaj nivo takmičenja nije startovala najbolje. Nema sumnje da će Mladost pokušati da se domogne vrha i znam da nas čeka težak meč. Ipak, gledamo sebe. Imamo i mi svoje adute. Spremni smo za borbu. Bod nam odgovara, a uradićemo sve da osvojimo sva tri”,  naglašava Vukotić.

Rudar je u prethodnih devet kola ostvario svega tri pobjede, a ukupno osvojio deset bodova. Evropska zona, međutim, nije daleko. Trećeplasirana Zeta je na plus pet.

“Sjutrašnji meč daće nam smjernice, vjerujem pozitivne. Pokušaćemo da budemo što bliži zoni Evrope, a na polusezoni da popunimo mjesta na koja smo deficitarni najprije u odbrani. Imamo pravo na još jednog stranca. Ali, o tome ćemo naknadno. Sada smo fokusirani na utakmice koje nas očekuju, na prvu sljedeću. Idemo redom. Nadam se da ćemo na kraju ispuniti cilj”,  zaključio je Vukotić.

Send this to a friend