Fudbal

Za Barane sezona počinje danas, Lovćen želi nastavak niza uspjeha

Uoči početka prvenstva Mornaru se nijesu davale realne šanse protiv Sutjeske i Budućnosti, s tim što su Barani priredili iznenađenje kraj Bistrice, gdje su remiziraii sa Nikšićanima.

Trener povratnika u elitni rang domaćeg fudbala Aleksandar Madžar, međutim, kaže da za njegov tim šampionat počinje danas, utakmicom sa Lovćenom u Lješkopolju.

“Da nam je neko ponudio bod nakon dva kola, potpisao bih da ne igramo. To su bile utakmice protiv naših najboljih ekipa, a pogotovo je bila teška posljednja protiv Budućnosti koja nas je zasluženo pobijedila. U tom duelu izgledali smo umorno i sporo, što je logično nakon kašnjenja sa pripremama i formiranjem ekipe. Ipak, to je prošlo, a za nas više nema izgovora. Od danas moramo da jurimo bodove u svakom duelu”, rekao je Madžar. Hendikep za Barane je činjenica da ne mogu da igraju na “Topolici”, već protivnike moraju da dočekuju na neutralnim terenima.

Ovog puta Mornar je formalni domaćin u Lješkopolju.

“To je otežavajuća okolnost za nas, ali moramo da je prihvatimo. Gdje god da igramo, pokušaćemo da pružimo najbolje od sebe u cilju postizanja pozitivnog rezultata. Respektujemo Lovćen, riječ je kvalitetnoj ekipi, a posebnu pažnju obratićemo na njihovog najboljeg igrača Gorana Vujovića, ukoliko bude igrao. Imamo i mi svoje adute. Vjerujem da možemo do pobjede”, dodao je mladi stručnjak na klupi barske ekipe.

Lovćen u dobrom raspoloženju ulazi u duel sa Mornarom, nakon što je u prethodna dva meča osvojio četiri boda tri protiv Grblja i jedan protiv Sutjeske.

“Prva dva kola smo odigrali na visokom nivou. Krasila nas je čvrsta, organizovana i disciplinovana igra. Savladali smo Grbalj, dok smo protiv Sutjeske bili blizu trijumfa. Ipak, na kraju smo morali da se zadovoljimo remijem, što je takođe pozitivan epilog”, rekao je Jovan Vujović i dodao:

“Mornar možda na papiru spada u lakše protivnike, ali znam da nas čeka težak zadatak. Oni su u prvom kolu remijem u Nikšiću pokazali da imaju kvalitet i sigurno da će i protiv nas tražiti dobar rezultat Ipak, vjerujem da ćemo odigrati u visokom ritmu i na kraju ostvariti pobjedu koja bi imala veliku težinu”.

Mornar i Lovćen snage će odmjeriti danas od 17.30.

Send this to a friend