Fudbal Sjajan start Danilovgrađana

Za Evropu bodovi potrebni i kod kuće i na strani

Iskra je prošle sezone većinu bodova osvojila kao gost, u sličnom ritmu započela je i novu takmičarku sezonu.

Danilovgrađani su obje utakmice na strani riješili u svoju korist prvu protiv Grblja, dok su prošlog vikenda savladali Zetu na Trešnjici.

Izabranici Aleksandra Nedovića imaju i bod iz meča sa Titogradom, osvojen u Beranama, gdje su bili uslovni domaćini zbog radova na stadionu “Braća Velašević”.

“Ne bih imao ništa protiv da nastavimo ovakav ritam na strani. Moramo da budemo zadovoljni jer smo sakupili sedam bodova iz tri utakmice, od toga šest kao gosti. Igramo dobro, sve je krenulo kako treba. Ipak, ako želimo da se borimo za Evropu, a to nam je cilj, moraćemo da popravimo učinak u ulozi domaćina. Manjak bodova na svom terenu koštao nas je prošle sezone boljeg plasmana. Uradićemo sve da na tom planu odemo korak dalje”, rekao Milan Đurišić.

Upravo je iskusni ofanzivac bio čovjek odluke na “Trešnjici” – njegov gol u 35. minutu bio je dovoljan za pobjedu.

“Drago mi je zbog gola, još draže što nam je donio trijumf. Svaki gol znači za samopouzdanje, nadam se da
će ihbitijoš samoje strane. U krajnjem, nije ni bitno ko će biti strijelac, već da Iskra bilježi što bolje rezultate”, kazao je nekadašnji fudbaler Budućnosti, Mladosti (sadašnjeg Titograda), Mogrena i Rijeke.

Iskra će u narednom kolu ugostiti Rudar, pitanje je samo na kojem terenu. Radovi na stadionu u Danilovgradu i dalje su u toku, prema nezvaničnim prognozama, možda neće ni biti završeni do kraja jesenje polusezone, što znači da će “crveno-bijeli” do daljeg biti gosti.

“Rudar je kasnio sa pripremama i ekipu je vjerovatno stigao umor usljed napornog rasporeda. Sutjeska ih je lako pobijedila, ali to ne znači da ćemo i mi imati lakši posao. Pljevljaci su savladali Titograd, a protiv Budućnosti su pružili snažan otpor. Maksimalno angažovano moramo da uđemo u meč. Vjerujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo to potvrditi u međusobnom duelu. Žao nam je što ne možemo da igramo pred svojim navijačima, ali trudićemo se da ih obrađujemo iz kola u kolo”, zaključio je tridesetdvogodišnji Podgoričanin.

Send this to a friend