Fudbal Liga šampiona

Zatvaraju li Borusija i Barsa grupu smrti?

Liga šampiona večeras će okrenuti treću stranicu ove sezone, ali već nakon nje “grupa smrti, u kojoj se nalaze Barselona, Borusija Dortmund, Inter i “uljez Slavija iz Praga, praktično bi mogla da bude riješena.

Barsa bi trebalo da ima lakši posao u glavnom gradu Češke, dok će oči cijele Evrope biti uprte ka Milanu, gdje će se igrati derbi večeri između Intera i Borusije, a gdje “nerazuri nemaju pravo na kiks. U slučaju da “milioneri slave na “Meaci, uz očekivan trijumf Barse, Inter bi već sada bio na minus šest u odnosu na dva glavna konkurenta u grupi.

Inter konačno sjajno gura u Seriji A, ali u Evropi (za sada) nije tako sve je krenulo neočekivanim remijem na “Meaci sa Slavijom, a onda kada su momci Antonija Kontea odigrali kako znaju, ipak je presudila klasa Barse (ili Luisa Suareza) na Nou Kampu. Zbog svega, mediji u Italiji večerašnji meč nazvali su finalem za Inter, ali…

“Mislim da je to malo pretjerano, bio je jasan Konte. “Naravno, ovo jeste važna utakmica, protiv izuzetnog protivnika, ali finale će doći mnogo kasnije u sezoni

Borusija je sjajna ove sezone, posebno u Ligi šampiona, gdje je protiv Barselone na svom terenu zaslužila mnogo više od 0:0, dok je Slaviju odradila rutinski u Pragu. Ipak, za možda i najvažniji meč u grupi Lusijen Favr neće moći da računa na nekoliko super važnih igrača Marka Rojsa, Paka Alkasera i Marsela Šmelcera, dok su Mario Gece i golman Roman Birki pod znakom pitanja.

“Iako nećemo biti kompletni, imamo dovoljnu širinu i kvalitet da odigramo dobro”, samouvjereno je poručio Favr.

Osim duela u Dortmundu, sjajan fudbal treba očekivati i u Amsterdamu prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona Ajaks dočekuje neki novi, atraktivni, Čelsi.

Ovaj meč imao je i zanimljiv uvod na pres konferenciji menadžera “plavaca Frenka Lamparda. Holandski novinar je skrenuo pažnju legendi Čelsija da izgleda kao da se uplašio Ajaksa, na šta mu je Lampard kroz smijeh odgovorio.

“To je samo moja faca takva”.

Od ostalih duela bi će zanimljivo vidjeti i da li šampion Evrope Liverpul može da ima problema pro tiv Genka u gostima, dok bi dobar meč u najavi mogao da bude i drugi okršaj ove grupe između Salcburga i Napolija.

Send this to a friend