Fudbal Draško Božović obradovao se odluci FSCG da se nastavi prvenstvo

Želimo da na terenu pokažemo da smo najbolji tim u državi

foto: FK Budućnost

Utakmicama 24. kola u subotu se nastavlja Telekom 1. CFL koja je bila prekinuta skoro tri mjeseca zbog pandemije virusa kovid-19.

Budućnost će tako imati šansu da šampionsku priču dovrši na terenu, kao i da prvi put u klupskoj istoriji osvoji duplu krunu.

“To je najsportskija i najpravednija odluka. Najbolje je kada se sve rješava na terenu. Želimo da nastavimo tamo gdje smo stali 7. marta. Hoćemo da pokažemo da smo ove sezone najbolji tim na domaćoj sceni”, rekao je vezista podgoričke ekipe Draško Božović za Arenu.

Manje od dvije sedmice imali su ,,plavi“ za timski rad pred završni krug prvenstva. Od toga je jedan dio prošao bez trenera Mladena Milinkovića koji je morao u izolaciju.

Pitanje je na kojem je nivou forme Budućnost poslije duge pauze, ali kako god da je – prednost od 11 bodova na vrhu tabele garantuje mirnoću uoči odlučujućih utakmica.

I najavljuje povratak titule u glavni grad…

“Nije bilo puno vremena za pripreme, ali kako je bilo nama, tako je i ostalim ekipama. Trenirali smo bez šefa i četiri igrača iz Srbije koji su morali po povratku da budu u obaveznom karantinu, ali mogu da kažem da su pomoćnici odradili odličan posao u koordinaciji sa trenerom. Vrijeme koje smo imali na raspolaganju iskoristili smo na najbolji mogući način. Falila je možda i neka prijateljska utakmica, ali smo igrali dva puta između sebe. Zadovoljan sam u kakvom smo fizičkom stanju”, poručio je Božović.

Trideset jednogodišnji univerzalac u sredini terena prošao je dosta toga kroz karijeru, ali nikada da se sezona ovako odvija.

Koliko je bilo teško trenirati kod kuće, živjeti u neizvjesnosti oko budućnosti lige, kako će se vrednovati šampionat?

“Ovo je novo za sve nas, za sve sportiste i trenere. Nikada se nijesmo susreli sa ovakvim problemom u karijerama. Sigurno da je veliki izazov za sve, jer baš kada je trebalo da uđemo u pravu formu sezona se prekinula. Pauza od skoro tri mjeseca je duga i sigurno će se osjetiti. Svi smo mi trenirali u izolaciji, imali programe, ali ništa ne može da zamijeni teren i utakmice, rad sa loptom u grupi. Iskreno, nijesam mnogo razmišljao o mogućnosti da se poništi prvenstvo, ali sigurno da nam ne bi prijalo da je došlo do toga, kao sto je recimo slučaj u Holandiji. Bilo bi mnogo nezadovoljnih klubova i mislim da je FSCG donio najbolju moguću odluku da se igra do kraja”, ističe nekadašnji reprezentativac.

Ovako će i rezultati “plavih” imati veću vrijednost…

“Drago mi je zbog toga, jer sam ubijeđen u naš kvalitet. Zasluženo smo tu gdje jesmo. Srećan sam prije svega što se sve polako vraća u normalu i sto ćemo imati priliku da na terenu pokažemo da smo najbolja grupa momaka i igrača u Crnoj Gori”, naglašava Božović.

Trebalo bi da se desi čudo, da Podgoričani ne osvoje šampionski trofej. Tu je i Kup – dvije utakmice od trona.

Dupla kruna u dresu Budućnosti bila bi kruna Božovićevog fudbalskog opusa.

“Apsolutno. Titula je bila cilj prije prvenstva, a dupla kruna bi bila kruna moje dosadašnje karijere. Vrlo smo blizu titule, sve je u našim rukama, imamo odličnu prednost pred nastavak i uvjeren sam da ćemo trofej vratiti u Podgoricu. Što se Kupa tiče, drago mi je da je Savez našao rješenje da se i to takmičenje odigra do kraja. Neće biti lako, pogotovo što se u polufinalu igra samo jedna utakmica, ali iskreno se nadam da je vrijeme da Budućnost osvoji oba domaća trofeja u jednoj sezoni. Mislim da to i kao klub i grad zaslužujemo, ali moramo to pokazati na terenu”, kazao je Božović.

Send this to a friend