Fudbal

Željno iščekujemo dvomeč sa Šturmom

Ivan Novović

Bila je Mladost blagi favorit u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope kada je u Nionu kao povlašćeni tim za rivala dobila Gandžasar. Međutim, jedino mjesto gdje u fudbalu polažete ispit je teren, a “romantičari” su jermensku jednačinu riješili praktično bez greške i po treći put izborili drugu rundu ovog evropskog takmičenja.

Nakon 1:0 u Podgorici, ekipa Dejana Vukićevića je u Jerevanu slavila sa 3:0 zvuči da je bilo lako, ali tim sa Starog aerodroma je morao da ispuni sve taktičke zahtjeve utakmice i obezbijedi dvomeč sa mnogo jačim Šturmom.

“Pokazali smo da smo bolji tim i zasluženo prošli. Nakon prve utakmice u kojoj smo dominirali, imali smo revanš i koliko god da rezultat govori da je bilo lako, uopšte nije bilo tako”, poručio je Ivan Novović, asistent kod prvog, odnosno ključnog gola u režiji Zorana Petrovića.

Lijevi bek Mladosti naglašava da su saigrači i on ispunili bukvalno svaki dogovor prije utakmice u Jerevanu. Svjesno su prepustili posjed Gandžasaru koji je u odbrani ostavljao rupe i dosta prostora, a to je naš predstavnik kažnjavao u posljednjem kvartalu utakmice.

“Taktički smo odigrali izvanredno i osujetili sve njihove napade. Kao kruna za tu igru došli su golovi iz polukontri i kontri. To nam je i bio plan u pripremi utakmice. Zadovoljni smo i željno iščekujemo dvomeč sa Šturmom”, poručuje Novović.

Klub iz Graca je mnogo veći zalogaj, pa samim tim i favorit u prvoj utakmici koja se igra 13. jula u Austriji. Ali, Mladost ne nosi bijelu zastavu protiv tima koji je prošle sezone završio na trećem mjestu tamošnje Bundeslige.

“Oni su sjajna ekipa koja dolazi iz ozbiljne lige i sigurno da će biti teško nositi se sa njima. Nadam se da ćemo imati i mi šta da pokažemo”, zaključio je Novović.

Petrovićev pogodak protiv Gandžasara je čekirao Mladost za drugo kolo kvalifikacija Lige Evrope, a golovi u sudijskoj nadokandi Andrije Kaluđerovića i Mirka Raičevića su još više uticali na samopouzdanje ekipe pred nove izazove.

“Mislim da smo potpuno zasluženo prošli u narednu rundu. Bukvalno im nijesmo dozvolili da naprave šansu do našeg drugog gola, tako da smo, kada se sve sabere i oduzme, potpuno zaslužemo otišli dalje”, zadovoljno govori Kaluđerović koji smatra da su Jermeni bili i te kako nezgodni rivali: “Oni su nezgodni što se tiče tehničkog dijela, ali to nije bilo dovoljno da nas ugroze”.

Prolaskom u naredno kolo kvalifikacija Mladost je dostojno odbranila čast crnogorskog klupskog fudbala, dobila finansijsku injekciju, ali i atraktivnog rivala protiv kojeg ima pravo da se nada čudu. Šturm je jači od Gandžasara, ali definitivno nije nepobjediv.

“Šturm je mnogo veći izazov, mnogo dobra ekipa, iz daleko ozbiljnije lige nego što je jermenska. Još nemamo potrebne informacije o njima, ali vjerujem da ćemo se narednih dana dobro spremiti za njih”, dodao je Kaluđerović.

Videoton, Senica, Nefči, Gandžasar svi su pokleknuli pred klub sa Starog aerodroma. Može li Mladost do još jednog istorijskog poglavlja?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rocky
Gost
Rocky

Bravo momci, nemojte sad posle pobjede da se osokolite nego hladne glave i sturm da padne.

Send this to a friend