Fudbal

Zeta sačuvala drugo mjesto

Zeta je rutinski došla do pobjede nad Lovćenom kojom je sačuvala drugo mjesto pred posljednje kolo jesenje polusezone, a istovremeno prišla Sutjesci na dva boda.

“Vukovi” su u prvenstvu neporaženi od 25. avgusta i duela sa Budućnošću (1:0), a gotovo perfektnu jesen pokvario je samo poraz od Petrovca koji je značio i ispadanje u četvrtfinalu Kupa.

“Od starta smo krenuli angažovano i ofanzivno, sa željom da dobijemo utakmicu. Međutim, teško je bilo kontrolisati loptu, a nakon vodstva u prvom dijelu, dogovorili smo se da igramo mirno i čekamo novu šansu. Ali, stvorili smo ih nekoliko, dali još dva gola i potpuno zasluženo slavili”, rekao je trener Dragoljub Đuretić.

“Vukovi” su se po jakom vjetru bolje snašli od Cetinjana, imali šanse preko Nikole Krstovića u 11. i Ivana Vukčevića u 23, a do vodstva stigli u 36. minutu Aldin Adžović je centrirao iz kornera, a u gužvi i poslije nekoliko pokušaja Goran Milojko sproveo loptu u mrežu. Lovćen je odmah mogao do izjednačenja, ali je šut Gorana Vujovića iz dobre pozicije zaustavio Stanislav Namaško.

Zeta je udvostručila vodstvo u najboljem trenutku na startu drugog poluvremena. Krstović je odložio loptu za Danila Pešukića, koji je u šesnaestercu pronašao Ivana Vukčevića i Perović je opet bio savladan 2:0. Promašaj Dritona Camaja u 66. kažnjen je tri minuta kasnije. Stefan Vukčević je dodao do Krstovića, koji je propustio loptu Pešukiću, čiji je šut sa desetak metara iskosa sa desne strane završio u suprotnom uglu. Na “Trešnjici” je sve bilo riješeno, ako je uopšte bilo dileme, a preko Srđana Krstovića u 87. mogli su i do pokera golova. Mladi vezista šutirao je sa pet-šest metara, ali je Perović bio na visini zadatka.

“Zeta je sasvim zasluženo trijumfovala. Bolje su se snašli u ovakvim vremenskim uslovima, iako smo mi očekivali da ćemo u nastavku susreta uspjeti da iskoristimo pomoć vjetra. Nijesmo uspjeli, a ostao nam je još duel u Grblju gdje ćemo probati da ostanemo neporaženi”, rekao je Mladen Lambulić, pomoćni trener Lovćena.

Send this to a friend