Fudbal

Zeta testira formu šampiona

foto: fscg.me

Sutjeska nije otvorila sezonu onako kako je šampion planirao. Ali, iz kola u kolo Nikšićani pokazuju napredak u igri, djeluju sve bolje, a derbi protiv lidera, OFK Titograda dokaz je da su ,,plavi” sve ozbiljniji. Kraj Bistrice danas dolazi Zeta, a Sutjeska želi da krene u novu pozitivnu seriju.

“Prvenstvena pauza je svakako prijala kako svim ekipama, tako i nama. Nastojali smo da pauzu iskoristimo na pravi način i da uz naporan rad podignemo nivo forme, što smo siguran sam i uspjeli”, kazao je Nemanja Nedić, štoper Sutjeske.

Nikšićani su odavno fokusirani na duel sa Zetom, koji može da bude prekretnica.

“Dosadašnje utakmice su pokazale da svako svakome može da zaprijeti i pobijedi. U narednom meču sigurno neće biti lako, kao ni u jednom do sada, ali mi ćemo nastojati da budemo ti koji će prijetiti na domaćem terenu i nadam se da ćemo doći do povoljnog rezultata. Smatram da možemo da budemo glavni konkurenti za još jednu titulu, uz ekipe Titograda i Budućnosti. Neće biti lako, što su pokazale i utakmice u dosadašnjem dijelu takmičenja gdje smo bili svjedoci da svako svakoga može da pobjedi i da uloga favorita u našem prvenstvu ne znači previse”, rekao je dvadeset trogodišnji štoper Nemanja Nedić.

Zeta je prije pauze imala igru, a nakon mini odmora trebalo bi da ima i rezultate.

Upravo je učinak u prethodnih šest kola bio glavni problem Golubovčana koji su trenutno pretposljednji tim na tabeli, bez pobjede, sa svega tri boda.

“Radili smo dobro i naporno u pauzi i nadam se da ćemo zadržati kontinuitet dobrih igara, a da će to ovoga puta biti ispraćeno rezultatom. Iako nijesmo u stanju da prijetimo nikome, pogotovo ne aktuelnom šampionu, vjerujem da možemo do trijumfa. Kompletni smo i uz maksimalnu borbenost tokom svih 90 minuta smatram da možemo do bodova. Jedan dobar rezultat pokrenuo bi ekipu i mislim da bismo brzo popravili bodovni saldo”, poručio je jedan od najboljih defanzivaca lige, Igor Vujačić.

Send this to a friend