Fudbal

Zeti prioritet afirmacija igrača

Zeta je upalila motore!

Šef stručnog štaba Dejan Roganović je na “Trešnjici” prozvao “vukove”, pa je tako prvi šampion nezavisne Crne Gore počeo sa pripremama za Evropu, ali i za prvenstvo u sezoni 2019/2020.

Na prvom treningu nije bilo Nikole Krstovića, Igora Vujačića, Nemanje Sekulića i Armina Bošnjaka, dok se od novajlija pojavio samo Elom Kođo Nijaveđi, koji je proljetos u dresu Rudara briljirao (17 utakmica, tri gola).

A glavni cilj Zete i naredne sezone će biti afirmacija mladih igrača.

“Najbitnije je da su igrači koji su iznijeli teret prošle sezone odmorili i da sa velikim ambicijama dočekujemo početak sezone. Otišli su nam važni igrači, ali pokušaćemo uz agilnost uprave da dođemo do igrača koji će ih dostojno zamijeniti”, rekao je Roganović, koji je dodao…

“Takođe, afirmisaćemo kao i svake godine dosta mladih igrača. Plan je da na “Trešnjici” radimo do izlaska na međunarodnu scenu, a ostalo ćemo da vidimo nakon toga”.

Zeta će u kvalifikacije za Ligu Evrope krenuti iz I. kola, protivnika će saznati 19. juna na žrijebu.

“Nismo povlašćeni i ne možemo da biramo, ali iskreno ne bih volio neku ekipu iz Skandinavije ili ekipe kojima traje prvenstvo. Uz to, treba biti i miljenik sreće, pa da za rivala dobiješ tim slabijeg kvaliteta. Biće teško protiv bilo koga, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe”, jasan je Roganović.

“Vukovi” su prošle sezone igrali sjajan fudbal sa najmlađom ekipom u ligi, a aktuelni prelazni rok je dokaz da Zeta radi dobar posao sa mladim igračima Krstović je u Zvezdi, Vujačić u Partizanu, gdje je i njihov bivši igrač Periša Pešukić.

“Zeta svih ovih godina pravi igrače i afirmiše iz omladinske škole. Po tome smo prepoznati, živimo od prodaje igrača i imponuje nam što možemo da prodamo naše igrače u najbolje klubove na Balkanu. I u sljedećoj sezoni će biti mjesta za mlade igrače”, podvukao je Roganović.

Send this to a friend