Fudbal Budućnost u Ukrajini

Znamo koliko mogu, neka vide koliko mi vrijedimo

Komplikovanu konekciju do Zaporožja imali su fudbaleri Budućnosti koji su juče u cik zore poranili iz Istanbula kako bi na novom aerodromu prošli pasošku kontrolu i uhvatili let ka jugoistoku Ukrajine.

Još teži posao čeka ih u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zarje koja je mnogo bliža prolazu nakon što je pod Goricom slavila 3:1.

Svjestan je toga trener Branko Brnović, svjesni su i njegovi igrači, s tim što ,,plavi” ne pomišljaju da se od ino scene oproste bez ozbiljne borbe na “Slavutić areni”.

“Očekivali smo više od prve utakmice, ali nije se završila najbolje po nas. Da je makar ostalo 2:1 za njih ili makar da je bio remi sigurno bi i naše šanse u revanšu bile veće. Ali, i ovako ćemo se boriti. Vidjeli smo koliko oni mogu, a oni nijesu vidjeli našu pravu sliku. Vjerujem da će se u to uvjeriti večeras”, rekao je Brnović na pres konferenciji, a potom nastavio:

“Iz neznanja kakva je Zarja zaista ekipa, budući da je prije duela sa nama igrala samo prijateljske mečeve, odlučili smo da utakmicu pod Goricom počnemo defanzivnije, što nije naš stil. Nijesmo se najbolje snašli, pravili smo greške, a to je protivnik kaznio sa dva brza gola. Sada znamo sve o njima, a to znači i da ćemo drugačije izgledati na terenu. Uradićemo sve da iznenadimo protivnika”, dodao je kormilar podgoričkog tima.

Brnović je najavio ofanzivnu Budućnost, ali pred ukrajinskim novinarima nije otkrivao detalje taktike, moguću promjenu formacije.

“Probali smo neke varijante, probaćemo ih opet na treningu, a pred utakmicu ćemo odlučiti kako da počnemo. Jedno je sigurno, igraćemo napadački”, kazao je šef struke “plavih”.

Zarja je pod Goricom pravila probleme kroz srednju zonu, dugim posjedom, hitrinom i pasovima po centrali. Na momente je izgledalo kao da je brojčano jača.

Kako to da spriječite?

“Zarja je kvalitetna ekipa, sa brzim fudbalerima koji kroz pas igru traže šanse. Nijesmo se najbolje pomjerali prije sedam dana, ali očekujem da to ovoga puta izgleda mnogo bolje sa naše strane. Uradićemo sve da popravimo utisak iz meča pred našim navijačima”, poručio je Brnović.

Kormilar Budućnosti nije mogao da računa na Ivanovića, Damjanovića, Vujačića i Bakića, ali na raspolaganju ima Grbića koji se oporavio od povrede.

“Velike su šanse da Grbić igra, samo je pitanje da li od početka ili da uđe sa klupe”, kazao je Brnović.

Ukrajinski novinar pitao je stratega “plavih” da nešto kaže o najboljim igračima Zarje.

“Zarja ima više dobrih igrača, ali ja uvijek gledam svoju ekipu”, zaključio je Brnović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pepe
Gost
Pepe

Nikakav si trener !

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Vrijedite 1500e brat bratu

Prč
Gost
Prč

Pa svima je bilo jasno da je greska bila braniti se prvih 15 minuta i zaista sam se zacudio kad je to najavio prije utakmice.prvo mi nemamo tako kvalitetnu odbrannu da mozemo racunati na to da cemo se odbraniti.a kad takav plan propadne onda se desi konfuzija kakva se i vidjela jer plan b e ajde sad da napadamo a… Više »

Send this to a friend