Sport

Janović odgovorio “opozicionim navijačima”

Nakon što su pojedini sportski savezi negodovali zbog iznosa novca koji su dobili od Ministarstva sporta na osnovu Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2017., među kojima je i atletičarka Slađana Perunović koja je kazala da će “jedva imati za patike”, uslijedilo je reagovanje Ministarstva sporta na čijem je čelu Nikola Janović.

Ministarstvo poručuje da je rekordan iznos novca od tri i po miliona eura najbolji odgovor Ministarstva sporta na to kako se država ophodi prema sportu i crnogorskim vrhunskim sportistima. Dodaju da su u pojedinim slučajevima uočili mogućnost zloupotreba pa prijateljima Atletskog kluba Nikšić “koji u opozicionim dresovima bez broja, navijajući sa margina, strahuju za sudbinu crnogorskog sporta i sportista” poručuju da su “dokaz novog pravila, ‘ne dajte im vlast, pa ćete vidjeti kakvi su’”.

“Tri ipo miliona eura koliko je uplaćeno na račun 25 nacionalnih saveza  najplastičnije demantuje navode da su naši pojedini reprezentativci i reprezentativke dovedeni na rub lične i profesionalne egzistencije. Ako jednoj Slađani Perunović, gotovo 17.000 eura koliko je Ministarstvo sporta na ime njenog programa za ovu godinu dodijelilo Atletskom savezu, nije dovoljna motivacija, pitamo, šta je? Koliko je Atletski savez tražio za Slađaninu stanarinu, hranarinu, vitaminizaciju, stipendiju, pripreme, honorar za trenera, sportsko-medicinske preglede, fizioterapeute, masere – toliko je od Ministartsva sporta i dobio, 16.760 eura. Mistarstvo nije štedjelo ni na programima ostalih sportista, već je prepoznalo brigu Saveza da srazmjerno dobijenom novcu vodi računa i o ostalim najboljim atletičarkama i atletičarima, Mariji Vuković, Kristini Rakočević, Danijelu Furtuli, Darku Pešiću”, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

Ministarstvo sporta podsjeća da će kvartalnim monitoringom pratiti realizaciju ugovora i upozorava da će nepoštovanje istih po prvi put povlačiti njihovo raskidanje, ali i obustavu isplate novca na račun Saveza do kraja godine, dok će brigu o reprezentativcima i njihovim programima u tom slučaju preuzeti Ministarstvo sporta.

“Takođe ističemo da je Komisija prvi put, bez izuzetka iscrpno obrazložila razloge zbog kojih Ministarstvo nije podržalo odredjene projekte. Prema planu, Ministartstvo će sjutra pristupiti zaključivanju ugovora sa klubovima. Koristimo priliku da ukažemo i na to da smo u projektima većeg broja klubova uočili potencijalne zloupotrebe, jer se njihovi programi poklapaju sa programima Saveza a pri tom se odnose na istog sportistu, ne bi li na taj način kao klubovi dobili novac na dva mjesta po jednom te istom osnovu. Na taj način svima njima, uključujući i Atletskom klubu Nikšić, koji se između ostalih zabrinuo za opstanak crnogorske i nikšićke atletike, želimo da damo do znanja da im Ministarstvo nije htjelo kumovati u tom naumu, niti će”, poručuju iz Ministarstva.

“Imamo poruku i za njihove prijatelje koji u opozicionim dresovima bez broja, navijajući sa margina, strahuju za sudbinu crnogorskog sporta i sportista, a posebno reprezentativaca, ne bi li na račun Ministarstva sporta namakli koji politički poen. Vi ste gospodo dokaz novog pravila, ‘ne dajte im vlast, pa ćete vidjeti kakvi su’. I umjesto što ste se stavili u službu zaštite crnogorskog sporta i sportista, znajte da o njima brine onaj ko zna. Ministarstvo je odlučno da uredi sistem crnogorskog sporta i od toga neće odustati”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
yoyo
Gost
yoyo

Siguran sam da je sve ovo sto je napisano istina, jer je Nikola takav covjek. Samo se postavlja pitanje, da li klubovi i sportisti ocekuju da od drzave dobiju komplet sumu novca koja im je potrebna za funkcionisanje? ili bi te uprave klubova mogle i morale da nadju neka sredstva, ako ne umiju neka napuste sport.

Slobo
Gost
Slobo

Bravo Janovicu, saspi im svakome kao i do sada! Odlicno radis, samo tako nastavi. Ne podnosim sportiste koji svoj uspjeh vezu jedino za drzavu, a onda posle 1.500 mjesecno “nemaju ni za patike”

Milentije
Gost
Milentije

Sram te bilo Janoviću

PG_man
Gost
PG_man

Samo naprijed Ajkula, hrabro kao i u bazen!!!

Fiume
Gost
Fiume

Nikola samo naprijed, napokon pravi ministar koji voli svoju zemlju!!!

Arsenal
Gost
Arsenal

Kad su tebi sipali vaterpolo, nijesi se bunio

S-PG
Gost
S-PG

Upravo ste, Ministre, rekli ono što je trebalo – red i rad, odgovorno ponašanje prema novcu, pa kome milo kome drago.

fedja
Gost
fedja

Podrska Janovicu. I preporuka za oprez. Najveca opozicija uspostavljanju pravila i njemu licno je COK.

sto se radi
Gost
sto se radi

veliki sam protivnik DPS-a ali ovaj momak tj. sad Ministar, je primjer kako treba da se ponasa jedan Drzavnik i kako treba se postuje zakon svoje zemlje. Gledao sam vas na jednu privatnu tv i svaka vam cast na izgovorenom i suprostavljanju partiskom kolegi jer ste bili u pravu za sve, nadam se da cete imati snage da se izborite… Više »

Marko
Gost
Marko

Državnik ??? Pariter ti udario u glavu ?

Anominus
Gost
Anominus

A, sto ministar ne bi bio drzavnik? Ko bi bio ako ne ministar? Premijer, primus inter pares ili predsjednik, maskota?

Primorac
Gost
Primorac

Pozdravljam ovakav odgovor, transparentan i da bude i na sajtu transparentno da se zna đe idu pare i koliko, a loviti u mutnome vole oni koji najmanje brinu o sportistima više o svom đepu, a sportisti i klubovi su im samo predmet za jednostavno rečeno krađu.
Svaka čast Mlađo daješ pozitivnu nadu za CG. sport.

gost
Gost
gost

Nije Mladjo no Nikola 😉 Inace, svaka mu cast za naum, a nadam se da ce i ispuniti to sto je zacrtao. Nista bez kontrole!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne podnosim Janovica otkako se angazovao u sramnoj NATO kampanji kao kapiten vatrepolista, a svjestan da vecina njegovih kolega nije za to zlo. Ipak volim realno gledati stvari pa je odje mozda u pravu. Daj Boze da se stanje u CG sportu uredi na zadovoljstvo i sportista i navijaca. Ipak mislim da nisu problem opozicioni navijaci vec da su i… Više »

Primorac
Gost
Primorac

Opozicioni navijači nisu opozicija stranačka, to su ljudi koji žele u mutno da love, to su dvolična lica, tako sam ga shvatio.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Super ako je tako mislio ali bi volio da je neki drugi termin upotrijebio. Znam dosta ljudi, a i sam sam od tih koji su izuzetno vezani za reprezentaciju ali su protiv vlasti i to je normalno. Pozdrav!

Realno nerealan
Gost
Realno nerealan

Kakve veze ima sad NATO kampanja i da li ga ti podnosiš ili ne podnosiš zbog toga. Ovdje je riječ o sportu…ali ne, kod nas je sve nažalost u službi politike. Janović je vrhunski sportista i čovjek i kao takav bio i ostao ponos Crne Gore, vjerujem da će i kao ministar biti uspješan a to je već i nagovijestio… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Naglasaio sam da ga ne volim i objasnio zbog cega da bi moje povjerenje koje mu pokusavam dati dobilo na znacaju. Jer ipak za razliku od vecine naroda ja sve sagledavam realno. Nijesam vezan pupcanom vrpcom ni za vlast ni za opoziciju i svima prastam greske ako im ne predju u naviku. Da si pazljivije citao moj komentar svatio bi… Više »

Send this to a friend