Košarka

A da pričamo malo o košarci i totalno promašenoj sezoni

foto: KK Budućnost Voli

Da se odmah razumijemo – košarkaši Budućnosti nisu trebali da se vrate na parket “Pionira” tokom majstorice u finalu plej-ofa ABA lige. U takvom (sramnom) ambijentu košarka se ne igra.

Međutim, vratili su se, dali legitimitet Zvezdinoj tituli, ali i bez obzira na pretpljeni strah pokazali sve ono što su nekako uspjeli da “zamaskiraju” tokom dva meča finalne serije u Podgorici. A to je da titulu objektivno nisu zaslužili, da je čitava sezona promašena i da takav utisak ne mijenja ni šest pobjeda u Evroligi.

Greške od starta

Dok se još u našem glavnom gradu osjećala euforija istorijske titule u ABA ligi i slavio povratak u Evroligu, u Budućnosti su počeli da pokazuju da još nisu spremni da se nose sa svim što nova uloga donosi.

Jasno je da su regionalnom prvaku bila potrebna pojačanja, ali sve se nekako radilo pomalo “bahato”, bez koncepcije, dovodili su se igrači koji jesu majstori, ali vrijeme je pokazalo nisu timski igrači.

U svemu tome nije se snašao ni heroj iz prošle sezone Aleksandar Džikić, koji je tada zaslužio kritike, ali ne i (pre)rani otkaz.

pojedinci, a ne tim

Utisak je nakon svega da je Zvezda bila tim, a da je Budućnost bila daleko od toga. Sve se svodilo na individualne akcije pojedinica, a da problem bude još veći nijedan od “stranaca” nije pokazao da je pravi lider, da je igrač na kojeg može da se računa kao na vođu na svakom meču. Noris Kol je to bio u određenim mečevima, baš kao i Edvin Džekson, ali bi potom nestali u narednih nekoliko. Kod Erla Klarka sve je zavisilo od njegovog raspoloženja, koje i nije bilo neko, Koti Klark je na kraju više bio na klupi, Goga Bitadze se “ugasio” kada je bilo najvažinje, od Džejmsa Bela se nije ni očekivalo da bude lider, a Devin Vilijams… Ostaje misterija zbog čega je najbolji skakač turskog šampionata doveden.

Treba napomenuti da ni igrači iz prošle sezone nisu bili na svom nivou, ali i da oba trenera (i Džikić i Jasmin Repeša) nisu bili u stanju da od svih njih zaje dno naprave tim.

Bez karaktera van Morače

Uz sve pomenuto, veoma je upitan i karakter igrača koji su trebali da budu lideri, jer praktično ni na jednom meču van “Morače” nisu pokazali da su rođeni pobjednici.

Uostalom od velikh mečeva u gostima ove sezone dobili su samo jedan majstoricu polufinala protiv Cedevite. Od istog tima Budućnost je poražena u prvom meču polufinala i u ligaškom dijelu, baš kao i od Partizana, dok je sa Zvezdom dobro poznata priča četiri meča i isto toliko poraza. U finalu svaki više nego ubjedljivo! Treba li pominjati Evroligu 15 mečava, 15 poraza.

Zbog Evrolige zapostavljena ABA

Sportski je bilo nadati se da Budućnost može da napravi nešto u Evroligi, ali prije svega trebalo je biti racionalan i u prvi plan opet staviti ABA ligu. Budućnost to nije uradila, čak ni kada je bilo jasno da od pomenutih nadanja u eliti (uostalom podgrijao ih je i predsjednik kluba Dragan Bokan na startu sezone) neće biti ništa, pa je tako izgubila prvo mjesto u regionalnom takmičenju. A vidjeli smo koliko je ono na kraju bilo bitno.

Evroliga nam je podarila šest velikih pobjeda, ali prevelika cijena je plaćena zbog njih, a nisu uspjele da poprave kompletan utisak u sezoni. Uostalom, prošlogišnja Zvezda od koje je Budućnost bila bolja, upisala je 11 trijumfa u eliti.

Skretanje sa puta

Na kraju možda i najboljnije od svega je to što je Budućnost skrenula sa puta koji joj je prošle godine donio titulu, a i mnogo toga je dao crnogorskoj košarci.

Domaće igrače, koji bi na pomenutim gostovanjima sigurno bili srčaniji, zamijenili su igrači koji jure što bolju ličnu statistiku.

Pakao u Beogradu zaslužuje osudu, ali ni on ne može da izbriše sezonu u kojoj je mnogo toga promašeno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srećko
Gost
Srećko

Pravo u metu ,. nema što,. Svidjelo se nekome ili ne.

Maestral
Gost
Maestral

Nijesmo bili TIM ….i tacka.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Odličan tekst samo fali da se pomene i pakao u Morači(istina dosta blaži od onog u Bg ali ipak pakao), doduše za CZ pa autoru možda nebitan.

MNE1
Gost
MNE1

Dovesti Todorovica, Kljajica, Milosa Popovica, Nidhama i Keninga. I jos jednog stranca, prikljuciti jos nekog mladjeg, vratice se Ivanovic, Ilic. A osloboditi se osim ovih stranaca i Barovica, Sehovica.

somi
Gost
somi

Konacno neko da napise pravi komentar,sve tacno od rijeci do rijeci.Samo je trebalo jos o zapostavljanju nasih igraca.Traziti odgovorne za to.Nauk za buduce vrijeme.

kuč
Gost
kuč

tacno je da nije bilo timske igre ,nije bilo ni domacih igraca ,nije bilo hrabrosti a ni zelje da se mladi igraci kale kroz euro ligu ,sve se svelo da se sto prije vrati ulozeno pa se skupo trgovalo . Osim Norisa Kola nijedan navedeni igrac nije bolji od domacih ,a hvalio je vodja tima a to je po meni… Više »

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Ko sve cita i komentarise, od botova do potpunih glupana. Tekst je na mjestu i kad se moze napisati, ako ne sad, po zavrsetku sezone? Nemamo igru od starta. Uzasna sezona. Nadam se da ce izvuci pouke.

DPS Djenovići
Gost
DPS Djenovići

Ne vala…ko ni Zvijezda u čergarsku Moraču…odmah bi bilo 3-0,a ti režimski novinaru sad obrni ploču,ovo si trebao prvo pisat,a ne sad na kraju,uglavnom DŽABA STE KREČILI ,DOBILI STE ŠTO ZASLUŽUJETE

Barbara
Gost
Barbara

Iz Beograda samo poziv na linč, silovanje, nasilje

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Posto nije potpisan autor ovog gadnog teksta samo mislim da je Covic ili neko od njegovih. Sramota sto mi pisemo. Citate li svjetsku sportsku stampu koja bruji o bruki iz Beograda, neki traze da se ukine ta liga a mi udraramo po nasima sto su dosli do finala.

Momcilo
Gost
Momcilo

Cuti bre sram te bilo

Bokelj
Gost
Bokelj

Trebala je ZvjeZda da napusti dvoranu u moracu i ne igra u atmosferi primitiviZma

Bbc
Gost
Bbc

Okle si sljega Bokeljuuuu

Trle BP
Gost
Trle BP

Ljudi treba od ove ekipe ostaviti,Ivanovića koji treba da bude kapiten,Danilo i Zoran Nikolić Gordic,Popovic,Bitadze, Ilic,dovesti ako je moguce Radovica Radoncica ,Todorovica,Carapica i jednog extra stranca,pare nijesu problem to je jasno svakome pustiti da se ekipa uigra godina dvije i bice rezultati,A Suadu i Seadu i ostalima veliki srecni put

LSCG
Gost
LSCG

Cestitam na komentaru,odlicno,svaka cast…

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Kad je sve to tacno,zasto je Covic pjenio evo dva mjeseca i naduvavao atmosferu raznoraznim glupostima…

Micko
Gost
Micko

100 posto tacno

Samo realno
Gost
Samo realno

Bravo za tekst

Dex
Gost
Dex

A vise je i vrijeme da progovorite o kosarci..

Clasic
Gost
Clasic

Nidam ,kobs iz cedevite vratiti Gipsona ,od nasih dovesti Radoncica Todorovica uz Gordica Ivanovica Ilica dva Nikolica petra suada top ekipa

Kocka
Gost
Kocka

Stranci su prosle godine ginuli za klub

Clasic
Gost
Clasic

Lose selektirana ekipa ove godine ,tu nas je najvise poremetila Euroliga izgubljen je osjecaj u odabiru igraca ,Siguran sam da ce se stvari normalizovati ,ovo je bila velika skola za Buducnost .sada ce selektirati mnogo bolji tim a jeftiniji.Moj izbor bi bio na ove gore navedene igrace .Bili bi ravnopravni do kraja sa svima.

mimo
Gost
mimo

@Clasic – Tako je, lose selektirana ekipa… I autor teksta to zakljucuje ali ipak u tekstu navodi da Dzikic (koji je selektirao ovakav tim) nije trebalo da dobije (pre)rani otkaz?! A koliko ga je jos trebalo trpit? Sramno sto je izgubio od Cedevite u gostima, pa od Darusafake u gostima, pa od Krke i Cibone… Sve ostalo nek mu je… Više »

MNE1
Gost
MNE1

Bronson Kenig, strasan trojkas, takav igrac treba ekipi. Za ostale se slazem, osim za Gibsona.

DPS Djenovići
Gost
DPS Djenovići

Haha…Radončića,ne nego Gaša Pajovića

boki
Gost
boki

Realno, sve tačno. Finale jeste sramno bilo, ali nismo ni zaslužili titulu igrom, Zvezda stvarno jeste bolji tim. Čitava sezona je bila manje više promašaj.

Faruk
Gost
Faruk

Da li bi Zvezda dobila službeno da je napustila odmah teren u 3. utakmici?
Mislim da ne bi. Sporna 5. utakmica se morala odigrati, jedino što je moglo da se preduzme je potpuno pražnjenje tribina. Ali da dobije tim koji napusti teren… to se ne dešava.

Chris
Gost
Chris

Treba nam je bolji trener od dzikica,a oni dovedose Jos goreg.kad Sam cuo da nam je repesa Novi trener zna Sam da ce bit katastrofa,I na zalost bio Sam u pravu.

Ladybug
Gost
Ladybug

Mene npr zanima jesu li ovi sto kude oni isti sto su uzdizali kad su padali real, csk….
Gospodo draga, klub se voli i kad je najbolji i kad je najgori. Pozz

razocarani
Gost
razocarani

Ne obmanjuj te vise javnost
Na zalost,lostoje neoborivi dokazi,da je sve iscenirano i rezirano u Podgoroci.Samo se ceka Skupstina ABA lige,gdje ce biti frikazan FILM,sa svim akterima i dogadjajima,pripremama u Podgorici,za tok takmicenja,Imena ,Prezimena ,tonski zapisi,izjave,namjestenene,preko stranih igraca i jos desetine drugih,neiborivih pofataka,koji ce,najvjerivatnije dovesti do eliminacije ,,Buducnosti,,iz svih Evropskih i Likalnih takmicenja.
Zapamtite OVAJ komentar.

nase ime
Gost
nase ime

Ovaj poraz je za nauk. Pametnije iduce sezone nastavite sa istim ulaganjima ali u karakterne igrace po mogucnosti sa ovih prostora. Ne vidim razlog da neki momci igraju za Gran kanariji, Mursiji ili Huventud 5min po mecu, kad mogu u Buducnost 20min po mecu. Dovedite ih dajte im uslove pa iako ne uspiju bar su nasi igraci uzeli pare, ovako… Više »

RS3
Gost
RS3

Nidam,Blagota Sekulić,Čarapić,Todorović,pa i Dašić se vraća…Uz Ivanovića,Gordića,dva Nikolića,Popovića,Šehoviće,još jednog extra centra.Trener Mijović u perspektivi,sad neko iskusniji.Duško Ivanović,ili Vujošević,Zvezdan Mitrović,Radonjić…

mimo
Gost
mimo

@RS3 Nije realno da dodju ni Zvezdo ni Radonjic, preveliki novac je u pitanju da bi se igrala samo (ovakva!) ABA liga. S druge strane, Vujosevic je bolestan, ne bih ni njega ocekivao. Sumnjam da bi se Dusko Ivanovic sad vratio u Buducnost (ako je bez angazmana trenutno), narocito ako bi sudjelovao ovakvom finalu i dogodine (nikome ko je otisao… Više »

Miško
Gost
Miško

Bokane odlazi !!

BJJ
Gost
BJJ

Neka ti podje Bokan,
pa da vidimo ko ce tolike milione da sipa u kosarku.

Miško
Gost
Miško

Što će mi košarka sa nevaspitanim ljudima oko terena i skupim instagram igračima ?
Vidio je Šćepanović odmah da tu nema sreće .

Gile
Gost
Gile

Jes,a u partizan sve kultura…

mimo
Gost
mimo

@Gile U Partizanu asistira Trinkijeriju, a vjeruj mi, Trinkijeri je odlican…

DPS Djenovići
Gost
DPS Djenovići

Dabogda radio u Voli

Bnjj
Gost
Bnjj

Odličan tekst

Jura Franca
Gost
Jura Franca

Bravo Covicevci sjajan tekst. Kapnula i vama kinta?

Mario
Gost
Mario

Sve tačno, od riječi do riječi!!!

Send this to a friend