Košarka Pravilnik olakšava organizaciju utakmica

ABA je uradila svoje, na potezu su klubovi

Nešto više od dvadeset dana ostalo je do početka plejofa ABA lige. A kako se polufinalne bitke bliže, a samim tim i novi sudar Budućnost Volija i Crvene zvezde region je u strahu šta će se dešavati.

More saopštenja prošle sezone iz Beograda, pa nemile scene u prvom i naročito petom meču, pa ponovo beogradska saopštenje ove godine i kao “šlag na torti” nedolazak ekspedicije Crvene zvezde na derbi 13. runde.

A kako bi izbjegla nove nerede, samim tim i novi šamar za Jadransku ligu čelnici ABA lige promijenili su pravila poučeni iskustvom da su najviše problema za normalno odigravanje utakmica zadavali ljudi iz partera.

Sve je krenulo u Podgorici kada su “navijači” iz prvih redova ulazili na teren, vrijeđali i pljuvali “crveno-bijele”. Iz Beograda su otišli korak dalje, pa scene kako huligani šetaju terenom, šutiraju na koš, a sve to dok ekipa Budućnosti izlazi na parket obišle su Evropu. Međutim, ove sezone to neće biti problem. Makar na papiru.

U pravnilniku regionalnog takmičenja, u dijelu “Prava i obaveze učesnika plej-ofa ABA lige”, član 42, tačka 42.4. stoji.

“Na utakmicama plej-ofa zabranjeno je sjedenje na mjestima na parketu oko igrališta. Na tim mjestima isključivo je dozvoljeno sjedenje predstavnicima domaćeg i gostujućeg kluba (i to maksimalno do deset osoba), te predstavnicima ABA lige i njihovim sponzorima. Liste osoba koje smiju sjediti na parketu moraju se dostaviti ABA ligi najkasnije šest sati pred početak utakmice”.

Bio je ovo potpuno očekivan potez čelnika regionalnog takmičenja koji ne žele da se nastavi urušavanje ugleda lige koja je došla u situaciju da strahuje za mjesto u Evroligi. Uz to, treba podsjetiti da su kazne pooštrene od ove sezone i novčane i one koje se tiču pražnjenja tribina.

Tako je ove sezone već nekoliko puta zatvaran parter u tribinama širom regiona, a među njima je bila i barska “Topolica”.

Ako se uzme u obzir da nije mogla biti donesena odluka da se utakmice plej-ofa igraju pred praznim tribinama, bilo je ovo najmanje što je ABA liga mogla da uradi. Sada su na potezu klubovi koji izbore doigravanje. Budućnost Voli, a naročito Crvena zvezda, odnosno “navijači” ovih klubova su se “potrudili” da na najbolji način “dočekaju” rivala.

Ove sezone se takve greške ne smiju dešavati u suprotnom, regionalno takmičenje ne smije imati milosti…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nebojsa
Gost
Nebojsa

A đe će mali Nuhođić

Duca
Gost
Duca

Za početak da se uđe u avion za PG… Ne plaši se mala

Vlado
Gost
Vlado

Biće ono što biti ne može…..

Send this to a friend