Košarka

ABA ligo stidi se, prijetili su nam da ćemo izgubiti, ako se ne vratimo na parket

foto: KK Crvena zvezda

Nakon tvita o kojem smo već pisali, Noris Kol je opširnije o dešavanjima u Beogradu govorio za specijalizovani košarkaški portal “Eurohoops”.

Amerikanac je bio u čudu poslije nevjerovatnih scena i napada na košarkaše Budućnosti Volija prije meča sa Crvenom zvezdom.

“Bilo je to najneprihvatljivije i najneprofesionalnije košarkaško okruženje. ABA liga treba da se stidi zbog ovoga što se desilo večeras. Ubacivali su stolice, piće, pljuvali nas, bilo je i vatrometa i drugih predmeta po terenu. Uz to, njihovi navijači su trčali po parkeru i ometali naše zagrijavanje do te mjere da smo morali da napustimo teren. Potpuno nesigurno i neprihvatljivo okruženje”, rekao je Kol.

Mnoge je začudila odluka košarkaša Budućnosti da se vrate na parket.

“Utakmica nije trebalo da se igra. Međutim, zaprijetili su nam da ćemo izgubiti šampionat, ako se ne vratimo na parket”, dodao je Kol.

Uporedio je i atmosferu u Beogradu sa onom iz Podgorice.

“Navijači u Podgorici nisu trčali parketom tokom zagrijavanja timova. Nisu dodirivali igrače, niti su ubacivali čaše sa vodom na parket. ABA liga odlučila je da nas kontroliše, ali to nije uradila kada je Beograd u pitanju. Jednostavno u Podgorici na terenu nije bilo vandala”, zaključio je Amerikanac.

Epilog večerašnjeg meča je poznat, Budućnost je u neregularnim uslovima izgubila i predala ABA krunu Crvenoj zvezdi.

Tagovi

113 Komentara na "ABA ligo stidi se, prijetili su nam da ćemo izgubiti, ako se ne vratimo na parket"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend