Košarka

Ako ne može trijumf, da navijačima poklonimo borbu do posljednjeg daha

foto: KK Budućnost Voli

Novi petak i novi spektakl u “Morači”. Evroliga je ponovo tu, a naspram plave družine naći će se još jedan velikan, grčki Olimpijakos.

Budućnost nije u najboljem momentu, jedva je uspjela da se riješi Zadra i na taj način prekine seriju od četiri poraza, a sada sanja skalp još jednog od simbola najkvalitetnijeg kontinentalnog takmičenja.

“Želimo da napredujemo pred plej-of ABA lige. Evroliga je, međutim, izuzetno takmičenje, Olimpijakos je legendarni tim, veliki motiv. Imamo nevjerovatnu publiku, moramo da igramo jako, dugujemo im to, jer su uz nas u svakom meču. Bilo bi lijepo da im podarimo još neku pobjedu u Evroligi, ako ništa da se borimo”, kazao je bek “plavih” Edvin Džekson i napomenuo:

“Moramo da budemo realni najvažnije je da obezbijedimo klubu da se takmiči u Evroligi i naredne sezone. Fokusirani smo na ABA ligu i pripremama za odbranu titule”.

Tim Jasmina Repeše ima četiri vezana poraza u Evroligi, ali je ekipa Dejvida Blata u još većoj krizi ima pet uzastopnih poraza i od lagodne situacije je došao u poziciju da strijepi za plej-of.

“Moramo da trčimo, da budemo brzi, oni imaju mnogo visokih igrača, ali su možda malo sporiji u vraćanju i branjenju tranzicije”, riječi su iskusnog Francuza.

U Pireju je bilo laganih 90:72 za crvene, Noris Kol je siguran da nešto slično ne može da se ponovi u morači.

”Olimpijakos ima raznovrsan tim, pun talenta i kvaliteta na svakoj poziciji. Iako će igrati bez Strelnieksa, u rosteru imaju mnogo izvanrednih bekova koji mogu da ga uspješno zamijene. Ovaj meč je podjednako važan za oba tima, na različite načine”, kazao je dvostruki NBA šampion i dodao:

“Poznati su kao ekipa koja se nikada ne predaje i igra jako 40 minuta. Nadam se paklenoj atmosferi i trijumfu protiv jedne od najboljih ekipa Evrope”.

Meč počinje u 19 sati.

Send this to a friend