Košarka

Ako odigramo kako znamo, teško nas ko može zaustaviti

Sezona je na izdisaju, pred plavima je ono glavno – ono što se čekalo praktično od septembra kada je počeo pakleni program (ABA liga+Evroliga). Taj dupli program izmorio je ekipu, koja ipak svježa ulazi u bitke odluke – finalnu seriju protiv prošlogodišnjeg rivala – Crvene zvezde.

“Stiglo je glavno, ono za šta smo se borili, što smo čekali. Uspjeli smo da preskočimo Cedevitu, u suprotnom sezona bi bila neuspješna. Sada nas čeka još teži zadatak, ali spremni smo”, poručuje kapiten plavih Suad Šehović.

Da li je bilo neobično spremati meč sa Zvezdom punih pet dana – bez mečeva Evrolige?

“Poslije dužeg perioda je tako, taj naporni ritam je uticao na rezultate sigurno, pa sada moramo da osvajamo gostujuće terene”, navodi iskusni bek.

A gostujući parketi su bili ogroman problem ove sezone. Trijumf u Zagrebu je jedini u 20 (!) utakmica protiv jakih rivala…

“Razbili smo i taj kompleks konačno, oslobodili se pritiska. Uz to, pokazali da 40 minuta možemo da igramo sa punom koncentracijom, a ne kao tokom sezone kada smo imali 30 odličnih minuta, a ostatak utakmice praznog hoda, što su jake ekipe kažnjavale.”

Zvezda vas je tri puta ove sezone glatko dobila. Da li vas ta tri poraza dodatno motivišu?

“Svakako. Poraženi smo, čak je i svaki put to bilo prilično ubjedljivo. Ipak, taj decembarski meč, iako je došao u turbulentnom periodu po nas, nam je dao određene smjernice – igrali smo više nego korektno 30- ak minuta i siguran sam da možemo da se nosimo sa njima. Posebno kada se zna da je Budućnost od tada napredovala u igri… Napredak je evidentan, kada igramo kao tim, sa raznovrsnim napadom i kvalitetnom odbranom teško nas ko može zaustaviti. Očekujem da budemo na višem nivou nego u polufinalnoj serii, gdje smo u drugom i trećem meču pokazali odlike šampionskog tima.”

Cilj je uzeti brejk ? Kao prošle sezone…

“Bilo bi idealno, ali idemo utakmicu po utakmicu. Spremamo se za petak, a svaki meč će sam po sebi biti poseban. Znamo da nas čeka paklena atmosfera, ali navikli smo. Očekujem seriju za košarkaške sladokusce, prave utakmice, jer je ulog ogroman – pehar i Evroliga, ne može preko.”

Budućnost se navikla na život bez Nikole Ivanovića, Zvezda je protiv Partizana doživjela udarac i hendikepirana je izostankom izuzetno bitnog igrača kakav je Džo Regland. Da li njegov izostanak može da bude prednost plavih?

“Adaptirali su se na igru bez njega, Čović je preuzeo odgovornost, Davidovac i Dobrić takođe pokrivaju poziciju pleja. Krasi ih agresivnost, energija, imaju širok roster, 14-15 kvalitetnih igrača, ne samo stranac, već i domaćih, tako da ih taj izostanak i pored činjenice da je Regland odličan igrač, mnogo ne remeti.”

Šta može da presudi?

“Kada se igra u ovom ritmu, na dva, tri dana, jasno je da je potrebno da svi igrači pruže maksimum. Energija, svježina u određenim momentima, trenutak inspiracije, koncentracija, mirnoća, borbenija ekipa… – sve to presuđuje.”

Budućnost je prošle sezone uspjela da se sačuva igrica Nebojše Čovića, finalna serija ove sezone još nije počela, a alfa i omega Zvezde, čovjek koji je najpoznatiji po svojim brojnim saopštenjima, opet je počeo da se bavi stvarima koje nemaju veze sa košarkom.

Prije dva dana je na ničim izazvanoj konferenciji poručio između ostalog da je Budućnost državni projekat korporativne organizacije, ubjedljivo najskuplji tim u regionu i da će u ovoj seriji sve će biti drugačije u odnosu na prošlu sezonu…

“Uradićemo sve da se ponovo distanciramo, trudimo se da što manje slušamo i čitamo o tim stvarima, iako nije lako. Ipak, želimo da budemo pravi tim, da koncentracija bude isključivo na igru, da se misli samo o parketu”, kaže kapiten plavih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
samo realno
Gost
samo realno

Slusaj ovoga u komentare cus jaci ste hahahahahahahahha, e hvala ti kako se ismijah. A oni ako ih ne ide sut za 3 poena ne umiju akciju povezati evo godinu dana.

Pol
Gost
Pol

Ma da..a posebno ti i brat!Vi ste nezadrzivi!Trecerazredni igraci

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Ako ja dudem imamo para kao sto uvjek imam igram na zvezdu i dobicu jos vise

mimo
Gost
mimo

Momci, samo fokusirano i strpljivo. Jaci ste, a i navikli ste na ritam od potencijalnih 5 meceva u 10 dana, za razliku od njih… Srecno!

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Jaci su na pricu to stoji a zvezda je instuticija, a kk voli dps buducnost je politicki odnosno drzavni klub

Cikotić
Gost
Cikotić

Nadaj se Peko!Prva utakmica će biti brejk. Pati kao prošle godine. Slavimo u Morači. A vi koji imate rezervnu državu idite tamo pa živite

Pol
Gost
Pol

A vasa rezerna je Albanija?

sasapg
Gost
sasapg

Bili su i prosle godine mnogo jaci pa prc

Send this to a friend