Košarka

Ako želite trenera šampiona dođite u naš glavni grad

Blok 5, momišićki soliteri i naselje kod Osnovne škole Maksim Gorki, dio našeg glavnog grada kojeg Podgoričani zovu Preko Morače. Vjerovatno nikome u svijetu to mjesto ne znači mnogo, ali ako biste nekome rekli da su na tako malom prostoru rođeni i odrasli Zvezdan Mitrović, Dejan Radonjić i Luka Pavićević nema sumnje da bi dugo slušali priče o dijelu Podgorice preko Morače. Posebno u Francuskoj, Njemačkoj i Japanu.

U razmaku nešto većem od jednog mjeseca pomenuta trojica košarkaških stručnjaka sa svojim trimovima postali su šampioni država u kojima rade.

Najprije je Pavićević na klupi Alvark Tokija drugu godiiu zaredom osvojio Japan, pa je prije par dana isto uradio i Radonjić u Njemačkoj sa Bajernom, da bi košarkaški šmek iz Podgorice u Francusku donio Mitrović koji je Asvelu prišio 19. šampionsku zvjezdicu.

“Dejan Radonjić i ja smo kumovi i prijatelji počeli smo da igramo košarku još u osnovnoj školi. Naravno, tu je i Luka Pavićević, ali i mnogi drugi, tako da postoji ta neka linija koja je krenula sa tog mjesta”, pričao je nedavno u intervjuu Dnevnim novinama Zvezdan Mitrović.

Šampion Francuske uvijek je posebno isticao uticaj jednog čovjeka na sadašnju generaciju košarkaških trenera iz Podgorice i Crne Gore.

“U osnovnu školu košarke uveo nas je Goran Poli Bojanić, koji je u nas usadio rad, navike i profesionalan odnos”, dodao je Mitrović.

I dok se Pavićević odlučio za avanture pod nešto manjem košarkaškom podneblju, Mitrović i Radonjić bistaju na najvećoj mogućoj sceni kada je Evropa u pitanju, tako da će u narednoj sezoni obojica biti dio košarkaškog krema Evrolige.

Kraj ove sezone bio je u znaku pomenute trojice, ali tu se i ne završava lista sjajnih košarkaških stručnjaka iz Crne Gore, pošto su Duško Ivanović, Duško Vujošević, Igor Jovović, ranije Bogdan Tanjević, ali i mnogi drugi dobro poznata imena u svijetu košarke.

Toni Parker, košarkaška legenda i predsjednik Asvela, prije par dana je otkrio kako je Zvezdanu Mitroviću pred start prošle sezone poručio da ako želi da postane šampion mora doći u Asvel.

A ako želite trenera šampiona? Onda dođite u Podgoricu pomenuti “super trio” je pokazao zašto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aaaaa
Gost
Aaaaa

Sve odlicni treneri. Svaka im cast i puno srece u nastavku karijere.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Ovaj Pevicevic samo neka je zdravo

UjnaDjuro
Gost
UjnaDjuro

I ti isto.

Send this to a friend