Košarka

Ako Zvezda ne izađe na parket, čeka je rigorozna kazna

foto: KK Budućnost

Predsjednik Crvene zvezde nezadovoljan suđenjem u finalnom meču ABA lige protiv Budućnosti kazao je njegov tim nije trebalo ni da izlazi na parket, a ukoliko ekipa iz Beograda posegne za takvim potezom, suočila bi se sa ozbiljnim sankcijama.

Pravilnik ABA lige ima jasne konsekvence za takve situacije.

Napuštanjem ili neizlaskom na teren Budućnost bi došla do pobjede službenim rezultatom (20:0), što u ovoj situaciji znači i titulu ABA lige, odnosno vizu za Evroligu, dok bi beogradski tim morao da plati i 5000 eura kazne zbog takvog prekršaja.

Takođe, ako jedna ekipa samovoljno napusti teren prije završetka utakmice, a ne vrati se na poziv sudije u roku od pet minuta, biće isključena sa utakmice i neće moći da nastupa u ligi sljedeće godine.

Kazne ABA lige rigorozne su u ovakvim situacijama, pa je teško očekivati da se gosti odluče na ovakav potez jer bi pored lošeg epiloga ove sezone bili kažnjeni i za sljedeću.

Četvrti meč finala ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde zakazan je za večeras u 21 sat.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BUDUCNOST
Gost
BUDUCNOST

izaci ce nego sto ce.. to onaj lazov samo lupa i pravi pritisak,

Varvar
Gost
Varvar

To su foliranja sve, izaci ce no sto ce.

marius
Gost
marius

Ne kapiram zasto mi komentar ne objaviste?

ojha
Gost
ojha

Pricam ti pricu….Neka nocas ne izadju

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Po meni sudjenje generalno nije bilo na nivo.ne mislim da je iko sa namjerom pokusao da osteti samo jedan klub.ali u velikom broj situacija,na ponovljenom snimku, se da primijetiti da sudije nisu bile upravu.mislim na sve tri utakmice.

Send this to a friend