Košarka

Alimpijević ponudio ostavku poslije poraza od Budućnosti

foto: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda otkrila je danas da je trener Dušan Alimpijević nakon finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti ponudio ostavku, ali da je ona na sjednici kluba jednoglasno odbijena.

Alimijević je ostavku ponudio iz moralnih razloga, jer je glavni cilj Zvezde za ovu sezonu bio osvajanje regionalnog takmičenja.

Beogradski klub se oglasio saopštenjem u kojem se, između ostalog, podsjeća na “nelogičnosti u delegiranju sudija”.

“Predsjedništvo kluba je na šestoj sednici održanoj 17.04.2018.godine detaljno analiziralo sve što se dešavalo u ABA ligi tokom sezone 2017-2018, sa posebnim osvrtom na finalnu seriju plej ofa, a naročito dvije utakmice u Podgorici. Prikupljena je obimna dokumentacija sa stručnim analizama, koja je potvrdila brojne nelogičnosti i nepravilnosti u delegiranju sudija, kroz nenacionalni kriterijum i kroz evidentnu povlašćenost pojedinih klubova.

Zato smatramo da nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej koji smo istakli kao najvažniji takmičarski cilj ove sezone. Od početka sezone pratili smo stvaranje i aktivnosti svojevrsne „neprincipijelne koalicije” kojoj je glavni cilj bio rušenje Crvene zvezde po cijenu bilo čega, pa čak i rušenje odnosa povjerenja i ugleda cjelokupne ABA lige. O svim saznanjima javnost će biti detaljno obaviještena po završetku sezone”, piše u saopštenju Zvezde.

Navedeno je da je sistem kluba koncipiran tako da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za Zvezdu u prošlosti.

“Na početku ove takmičarske godine, je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus, i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne „neprincipijelne koalicije” pokušati da ruše klub sistemski. Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način, i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspjeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i svoje takmičarske ciljeve na početku sezone.

Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima”.

Na tapetu je ponovo bio prvi čovjek novog regionalnog prvaka Dragan Bokan, koji je danas poželio Zvezdi da se vrati u Evroligu.

“Predsjedništvo KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje predsjedniku KK Budućnost VOLI Draganu Bokanu na lijepim željama koje je uputio klubu, ali ih ne doživljavamo iskreno. KK Crvena zvezda će se potruditi da naredna finala ABA lige zaista budu regularna i sportski spektakli cijelog regiona, važni ne za lične, već za promociju košarke”, stoji u saopštenju prvaka Srbije.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
wartbourg
Gost
wartbourg

ne mogu srbi bez “neprincipijelne koalicije”… pih

Daki Bar
Gost
Daki Bar

Volim Zvijezdu i Zvjezdaš sam . Al su mi se zgadile ove izjave Čovića . Budućnost je zasluženo šampion , i zasluženo je pobijedila Mornara . Iako sam kao Baranin navijao za Mornar , jedna Lopta je odlučila .

anonymous
Gost
anonymous

Ti si na veliku muku, brate. Zivis u Baru, navijas za Mornar, volis Zvijezdu, a cestitas Buducnosti.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Sve, sve, ali koliko je njih zabolio poraz od nase Buducnosti, a ovamo kao cestitaju..Ponasaju se ka da im je prvo mjesto i titula od djeda ostala, pa ne smije niko drugi…A najteze im pada sto je od Montenigera kako rece coki, no neka ga, neka broji stolice po Moraci i dalje…

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Znaci vi vec znate da cete igrati finale naredne sezone.vi ste velik klub a ovakva uprava sa sve trenerom je bruka i sramota za sport u regionu.zavrsili ste na prvom mjestu i ruse vas coce cijele godine.i svaku utakmicu koju ste izgubili bilo coce zbog sudija,zali li ste se i na onu sa mornarom nego nije odlucivala inace bi ista… Više »

finale
Gost
finale

Sreća pa Yveyda neće još dugo igrati u finalu

Milorad
Gost
Milorad

Haha šta radi CZ kukumacu koliko mogu a vajde nema džabe vi je .

Send this to a friend